У джазі, як і в житті, – імпровізація... повна

20.09.2007, 19:09 Переглядів: 1 768
Минулми вихідними у Кременчуці проходив Всеукраїнський арт-фестиваль «Кременчук-2007».
Трьох найтитулованіших джазменів України (Самохвалова, Зморовича та Яремчука) слухав напівпорожній зал – усі інші пішли, тримаючись за голови... А що поробиш? – інтелектуальна музика!

Минулми вихідними у Кременчуці проходив Всеукраїнський арт-фестиваль «Кременчук-2007». 15 вересня кременчужани мали змагу «на шару» почути українських музикантів, відомих у всьому світі. Побачити те, за що «продвинуті» європейці та американці віддають шалені, як на пересічний український гаманець, гроші. «Це єдиний в Україні фестиваль, який підтримує нових джазових імпровізаторів, – пояснює залу радник міністра культури України та ведучий шоу Петро Полтарьов. – Ці музиканти творять музику прямо тут і зараз, відчуваючи реакцію публіки». Кременчуцька публіка, не стільки з розумінням гармонічних пошуків музикантів, скільки з повагою до їх старань, дивилася на сцену. Але яку віддачу залу відчули імпровізатори, коли з гармонійних «блукань» раптово зявилася бітлівська «Let it be»! Дехто на радощах ледь не плакав...
Справжньою окрасою першого вечора став київський квінтет «JT Fresh» – глядачі захоплено оплодували молодим виконавцям після віртуозних пасажів, не очікуючи завершення композиції.
У фіналі вечора Петро Полтарьов зазначив, дивлячись у лише на п’яту частину заповнений зал: «Звісно ж, не всі дочекалися завершення, але я певен, що кожен, хто був у цьому залі, знайшов та відкрив для себе щось нове».



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх