Полуниця буде. Через два тижні

2.06.2006, 08:06 Переглядів: 2 182
Цього тижня полуниці на центральному ринку мало, та й ціна на неї „кусається”. Бабусі, які винесли на продаж ягоди з присадибних ділянок, просять дві гривні за склянку і чотири – за півлітрову баночку. Експерти спростовують чутки про неврожай і стверджують, що вже через два тижні на прилавках полуниці з’явиться вдосталь..

У Полтавській області вирощуванням полуниці займається єдине сільськогосподарське підприємство – „Майбородівське”. Його директор Володимир Карпенко каже, що цього року врожай полуниці очікується не менший, ніж звичайно. „Так, поки що не видно ні єдиної ягідки. Це при тому, що, як правило, перша полуниця з’являється у двадцятих числах травня, – розповідає пан Карпенко. – Просто цього року весна видалася холодною. Та, судячи із цвіту та зав’язі, хвилюватися немає чого”. Володимир Карпенко прогнозує, що через два тижні полуниця перестане бути дефіцитом, а заодно, і дорогим задоволенням. „Наприклад, минулого року ми починали продавати ягоду по вісім-десять гривень за кілограм, а закінчичували по дві з половиною гривні, – каже пан Карпенко. – Тобто середня ціна за сезон складала п’ять гривень. Не думаю, що ціни нинішнього літа суттєво відрізнятимуться від минулорічних”.
У „Майбородівському” кажуть, що все залежатиме від погоди. Якщо найближчими днями температура вдень підніметься вище 20 градусів і потеплішають ночі, полуниця достигатиме швидше.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх