Небезпечно отруйна: яку картоплю категорично не можна їсти

18.03.2023, 15:33 Переглядів: 303

Поява паростків на картоплі через тривале і неправильне зберігання овоча — на жаль, не рідкість. Деякі такі коренеплоди варто одразу викинути, інші — вживати з максимальною обережністю

Зелену пророслу картоплю в їжу використовувати не можна. Вона особливо небезпечна для здоров'я і може спровокувати важке отруєння.

Що стосується інших плодів із паростками, то найбільша кількість отруйного соланіну накопичується у шкірці й у так званих "очках". У такому випадку картоплю слід ретельно очистити й готувати, уважно дотримуючись рекомендацій.

Також фахівці однозначно відповідають і на питання про те, чи можна їсти стару м'яку картоплю. За їхніми словами, коренеплоди, які вже зморщилися, втратили всі свої корисні речовини, і краще їх теж відправити у смітник.

Як готувати пророслу картоплю — важливі поради

Як ми вже попереджали, перш ніж використовувати пророслу картоплю для приготування страв, необхідно ретельно її очистити. "Очка" і шкірку слід повністю видалити, картоплю добре промити й лише тоді готувати.

Для більшої гарантії позбавлення від соланіну під час чищення коренеплодів від шкірки краще видаляти товстий шар.

Крім того, нейтралізувати соланін, який залишився в овочі, допоможе низка продуктів. Їх слід додавати у страви. Це може бути часник, капуста, сметана, буряк, а також спеції та зелень.


Автор: Анастасія ДЖАБЕР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх