Поява паростків на картоплі через тривале і неправильне зберігання овоча — на жаль, не рідкість. Деякі такі коренеплоди варто одразу викинути, інші — вживати з максимальною обережністю
Зелену пророслу картоплю в їжу використовувати не можна. Вона особливо небезпечна для здоров'я і може спровокувати важке отруєння.
Що стосується інших плодів із паростками, то найбільша кількість отруйного соланіну накопичується у шкірці й у так званих "очках". У такому випадку картоплю слід ретельно очистити й готувати, уважно дотримуючись рекомендацій.
Також фахівці однозначно відповідають і на питання про те, чи можна їсти стару м'яку картоплю. За їхніми словами, коренеплоди, які вже зморщилися, втратили всі свої корисні речовини, і краще їх теж відправити у смітник.
Як готувати пророслу картоплю — важливі поради
Як ми вже попереджали, перш ніж використовувати пророслу картоплю для приготування страв, необхідно ретельно її очистити. "Очка" і шкірку слід повністю видалити, картоплю добре промити й лише тоді готувати.
Для більшої гарантії позбавлення від соланіну під час чищення коренеплодів від шкірки краще видаляти товстий шар.
Крім того, нейтралізувати соланін, який залишився в овочі, допоможе низка продуктів. Їх слід додавати у страви. Це може бути часник, капуста, сметана, буряк, а також спеції та зелень.
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.