Запечена качка з апельсинами — смачний рецепт від газети «Для дому і сім'ї»

25.01.2024, 07:45 Переглядів: 830

 

Фарширована качка — ароматна, менш повсякденна за курку й ну дуже ніжна, якщо правильно її приготувати. Щоб запечена качка смакувала зимово, фарширувати її будемо апельсином, а натирати — корицею

Складові:

1 качка (приблизно 2 кг)

2 ч. л солі

2 великих апельсини

1 ч. л кориці

2 ст. л соняшникової олії

  • Увімкніть духовку розігріватися до 170 градусів.
  • За необхідності обсмаліть качку та приберіть залишки пір'я. Вийміть легені, вимийте качку, обріжте фаланги крил і зріжте жирну задню частину. Натріть качку 2 ч. л солі всередині та зовні.
  • Наріжте два великих апельсини на шість частин кожен та зніміть шкірку. Складіть шматочки всередину качки.
  • Змастіть качку 2 ст. л олії та натріть 1 ч. л кориці. Закрийте отвір знизу зубочистками чи зашийте кулінарною ниткою.
  • Покладіть качку в форму для запікання чи в глибоке деко та поставте в духовку. За пів години дістаньте качку та полийте жиром, що виділився. За пів години знову полийте жиром, накрийте фольгою та запікайте ще годину.
  • Сумарно качка має готуватися дві години.

Смачного!

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 45 від 7 листопада 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх