У лляному і кунжутному насінні міститься найбільше лігнанів, які мають протипухлинну та естрогенну активність, а також є антиоксидантами
Лігнани надають:
Дієтологи рекомендують перетирати кунжутне і лляне насіння в пасту, якою можна поливати овочі: броколі, брюссельську капусту, моркву, селеру. Для цього кунжут і льон можна подрібнити за допомогою кавомолки, розм’якшити порошок водою або кокосовою олією. Додайте подрібнений кунжут до салатів.
Також можна подрібнене насіння додавати у смузі з ягід або какао.
Подрібнений кунжут або льон можна також використовувати як корисну добавку в десерти, випічку, сирники тощо.
Не посипайте страви насінням у цілісному вигляді!
Слідкуйте за дозуванням — усе має бути в міру.
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.