Почався навчальний рік. Не кожна дитина приносить зі школи гарні оцінки. Погану успішність не завжди можна пояснити відсутністю старанності, зацікавленості або неуважністю. Потрібно звернути увагу на те, як харчується дитина, і додати до її раціону продукти, що сприяють розумовій активності, стимулюють розумові процеси і пам'ять
Авокадо містить рослинні жири, що повністю засвоюються, мікроелементи і вітаміни. Будучи доданим до повсякденного раціону, цей продукт сприяє повному засвоєнню всіх поживних речовин, що надходять в організм дитини.
Особливо авокадо корисний у підлітковому віці, оскільки містить чимало речовин, які сприяють швидкій нормалізації функціонування шкірних сальних залоз.
Риба повинна стати основою раціону школяра. Вона набагато корисніша за м'ясо, оскільки містить незамінні омега-3 жирні кислоти.
Регулярне вживання рибних страв сприяє поліпшенню пам'яті, активізації розумових процесів. Багато вчених вважають, що існує прямий зв'язок між наявністю риби у раціоні і емоційним станом у дітей.
Чорниця надзвичайно корисна. Вона сприятливо впливає на органи зору, що дуже важливо для школярів. Також чорниця містить антиоксиданти, що надають загальну тонізуючу дію на організм дитини. Сприяє ця ягода і розвитку розумових здібностей.
Червона квасоля — найкраще джерело рослинних білків. Квасоля не тільки дає відчуття насичення, вона ще й запобігає появі проблеми зайвої ваги у дитини, розвитку різних захворювань, таких як астма. Це надзвичайно важливо для тих дітей, які не відвідують спортивні секції і ведуть сидячий спосіб життя. Звичайно ж, квасоля не замінить гарної активної прогулянки у парку, але вона попередить розвиток багатьох проблем, якщо їсти страви з нею щодня.
Броколі діти зазвичай не люблять, але потрібно знайти спосіб додати його до раціону. Наприклад, можна додавати у подрібненому вигляді у омлет.
Ківі — справжнє джерело вітамінів, які дуже важливі для зростання і розвитку дитини.
Ківі сприяє зміцненню імунної системи, полегшує одужання під час респіраторних захворювань, покращує стан очей і прискорює процес регенерації клітин у тканинах організму. Сприяє цей продукт і гостроті мислення, тобто кмітливості.
Коричневий рис, постійно присутній в раціоні дитини, повністю усуне проблеми із засинанням і труднощі з пробудженням. Цей продукт не тільки містить речовини, що позитивно впливають на нервову систему дитини, він ще й сприяє нормалізації функціонування органів травлення.
Морква містить не тільки вітамін А, він ще й багатий на мікроелементи, необхідні для здоров'я очей. Морквина, яка присутня у щоденному раціоні, сприяє зміцненню імунітету дитини.
Помідори — потужні стимулятори розумової активності. Їх щоденне вживання у їжу дозволяє дитині підтримувати високий життєвий тонус і бути завжди бадьорою, не дрімати на заняттях.
М'ясо курки легко засвоюється, і не викликає проблем з органами травлення, таких як запори. Це важливо для дітей, що не займаються спортом і майже не виявляють фізичної активності. Крім цього куряче філе — відмінне джерело необхідних для нормального функціонування мозку дітей білків.
Крупи — незамінне джерело вуглеводів, які необхідні для розумової діяльності. Тому гарніри з них і каші обов'язково повинні бути присутніми у раціоні школярів. Крім вуглеводів крупи багаті на вітаміни групи В, крохмаль і багато інших речовин. Відповідно, про каші забувати не можна.
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.