Готуємо з газетою «Для дому і сім'ї» — хрумка й смачна квашена капуста
21.11.2024, 22:00
Переглядів: 623
Приготувати квашену капусту нескладно, якщо знати правильний рецепт
Швидка квашена капуста
Складники:
- Капуста — 1 кг 600 г
- Морква — 1 середня (100 г)
- Вода (кип’ячена) — 1 л
- Сіль — 2 ст. л
- Цукор — 1 ст. л
Приготування:
- Закип’ятіть воду, дайте охолонути, додайте сіль і цукор, розмішайте.
- Нашаткуйте капусту, натріть моркву на крупній тертці, перемішайте.
- Укладайте капусту в банку шарами, утрамбовуючи дерев'яним товкачем.
- Залийте розсолом до «плічок» банки, накрийте капроновою кришкою.
- Поставте банку в миску, залиште на 3 дні при кімнатній температурі.
- Через три дні проткніть капусту дерев’яною паличкою, щоб вийшла гіркота, і залиште ще на кілька годин.
- Капуста готова, зберігайте в прохолодному місці.
Хрустка квашена капуста
Складники:
- Білокачанна капуста — 2 кг
- Морква — 2 шт. (250 г)
- Вода — 2,5 л
- Сіль — 4 ст. л (без гірки)
- Цукор — 2 ст. л (без гірки)
- Перець духмяний — 7-9 горошин
- Лавровий лист — 2-3 шт.
Приготування:
- Закип’ятіть воду з сіллю, цукром, лавровим листом і духмяним перцем. Дайте охолонути.
- Нашаткуйте капусту, натріть моркву на крупній тертці, перемішайте.
- Укладайте суміш у банки, щільно трамбуючи.
- Залийте охолодженим маринадом до горлечка.
- Поставте банки в миски (для збору рідини, що витікає), залиште в теплому місці на 3-4 дні.
- Щодня протикайте капусту ножем, щоб випустити гази.
- Готову капусту подавайте з цибулею та полийте рослинною олією.
Класична квашена капуста
Складники:
- Капуста — 1 качан (2,5 кг)
- Морква — 3-4 шт.
- Сіль — 2 ст. л
- Цукор — 2 ст. л
- Вода — 0,5 л
Приготування:
- Нашаткуйте капусту, натріть моркву на крупній тертці, перемішайте.
- Викладіть суміш у 3-літрову банку, злегка утрамбовуючи.
- Зверху додайте сіль і цукор, залийте холодною некип’яченою водою до горлечка.
- Проткніть капусту дерев’яною паличкою, щоб випустити гази.
- Накрийте банку марлею, залиште при кімнатній температурі на 2-3 дні.
- Потім закрийте кришкою і зберігайте в холодильнику.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.