Хурма багата вітамінами А, В, С, залізом та йодом. Вона зміцнює імунітет, підтримує еластичність судин і м’язів, уповільнює старіння. Однак фрукт варто споживати обережно людям із діабетом, сечокам’яною хворобою або захворюваннями підшлункової залози
Хурма — смачний тропічний плід, якого зараз багато в магазинах. Однак далеко не всім можна його їсти. Як впливає вживання хурми на людей старше 50 років, у чому користь та шкода цього фрукта, розбиралася газета «Для дому і сім'ї».
За словами дієтолога та нутриціолога Миколи Хрустова, хурма є корисним для здоров’я продуктом.
Найкраще їсти хурму у свіжому вигляді не частіше трьох разів на тиждень. При цьому заморожений продукт також зберігає свої корисні якості. Щоправда, при повторному заморожуванні вони зникають.
У хурмі містяться залізо та йод, які потрібні організму будь-якої пори року, підкреслив фахівець.
При цьому тим, кому за 50, неодмінно потрібно включити цей фрукт до свого раціону.
Хурма також має здатність підтримувати еластичність судин та м’язів, додав нутриціолог.
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.