Пишне тісто на майонезі
20.03.2025, 07:00
Переглядів: 335
Спробуйте і ви здивуєтеся, як простий інгредієнт може змінити все!
Складові:
Тепла вода — 0,5 л
Сухі дріжджі — 1 пакетик (10 г)
Сіль — 2 ч. л. (без гірки)
Цукор — 2 ст. л.
Майонез — 4 ст. л.
Борошно — 700 г (можливо, знадобиться трохи більше).
- Підігрійте воду до теплого стану (не гарячу). Розчиніть у воді сухі дріжджі. Додайте цукор та сіль, ретельно перемішайте.
- Влийте майонез і розмішайте суміш до однорідності. Потроху додайте борошно, замішуючи м’яке й еластичне тісто. Тісто має бути гладким, не липнути до рук та стінок миски. Важливо не забивати його борошном — тісто залишиться легким та пухким.
- Накрийте тісто плівкою або рушником і залиште на годину в теплому місці. Коли тісто збільшиться в 2-3 рази, обімніть його.
- Тісто можна одразу використати для випічки. З цього тіста пироги, булочки, хліб та інша випічка виходять м’якими, пишними, наче хмаринки. Спробуйте і ви здивуєтеся, як простий інгредієнт може змінити все!
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.