Сало в розсолі з цукром — рецепт від читачів газети «Для дому і сім'ї»
21.04.2025, 07:03
Переглядів: 564
Смачний рецепт до вашого столу
Складові:
сало з прорізом — 1 кг;
маринад:
вода — 1 л;
сіль — 5 ст. л. (з гіркою);
цукор 2 ст. л. (без гірки);
лавровий лист — 4 шт.;
запашний перець — 5 — 7 шт.;
суміш перців горошком — 1 ч. л.;
насіння кропу — 1 ч. л.;
Для обмазки сала;
часник — 3 зубчики;
суміш перців — 1 ч. л.
- Сало промийте під проточною водою, просушіть за допомогою паперового рушника.
- Наріжте на невеликі шматочки, ширина шматочка 5-7 см.
- У каструлі закип’ятіть воду, додайте сіль і цукор, запашний перець горошком, суміш перців горошком, а також насіння кропу і лавровий лист (подрібнений, але не в порошок).
- Проваріть близько 3-5 хвилин, зніміть з вогню. У гарячий маринад відправте шматочки сала, цього маринаду досить для засолу 1 кг сала.
- Зверху накрийте тарілкою і поставте невеликий вантаж, вистачить і літрової банки з водою.
- Залиште на добу при кімнатній температурі. Потім приберіть каструлю з салом в холодильник на нижню полицю, залиште ще на дві доби.
- Після того, як сало постояло в холодильнику дві доби, перекладіть шматочки з маринаду на друшляк і дайте стекти рідини.
- Для обмазки сала, часник необхідно крупно нарізати ножем, так він віддасть більше аромату.
- На підготовлені шматочки сала, зверху насипте часник злегка втираючи, посипте свіжозмеленою сумішшю перців. Кожен шматочок обгорніть в харчову плівку або пергамент. Потім обгорніть фольгою або пакетом, відправте в морозилку на пару годин.
- Сало відмінно нарізається, має тонкий аромат прянощів і спецій. М’яке, ніжне злегка перчене з тонким ароматом часнику.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.