В Україну надійде 300 тисяч курсів нових ліків від COVID-19 «Паксловід»

17.02.2022, 16:03 Переглядів: 2 776 Коментарів: 3

 

Цей препарат від Pfizer ефективний на 89% проти госпіталізації та смерті, якщо розпочати лікування протягом трьох днів після появи симптомів

В Україні почнуть використовувати ще одні ліки для амбулаторного лікування COVID-19 – «Паксловід». За повідомленням Міністерства охорони здоров'я, препарат допущений до екстреного медичного застосування в нашій країні за результатами проведеної експертизи.

Раніше МОЗ підписало контракт із його виробником — компанією Pfizer — на постачання в Україну 300 тис. курсів «Паксловіду». Зараз узгоджується графік його поставки.

Противірусний препарат «Паксловід» призначений для використання у першу чергу для пацієнтів із груп ризику, аби уникнути погіршення стану, переходу захворювання із легкого чи середнього ступеня тяжкості до важкого та уникнути госпіталізації.

Клінічні дослідження свідчать, що «Паксловід» ефективний на 89% проти госпіталізації та смерті, якщо розпочати лікування протягом трьох днів після появи симптомів. Тому у США та ЄС його вже схвалили до екстреного використання.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: golib.tolibov.gmail.com/Depositphotos
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

0
17 лютого 2022 16:18

Так, для депутатів, суддів і інших мажорів.


6 0
0
17 лютого 2022 22:32

ТДля экстренного использования читать как препарат экспериментальный, предназначен для клинических испытаний. Если чё не так вдруг, то скажут: а вы ж начали его применение на 4 день...


2 0
680
18 лютого 2022 13:08

Молнупіравір кстате по последним исследованиям эффективен всего на 30%

Пруф:

_https://arstechnica.com/science/2021/11/womp-womp-efficacy-of-mercks-thor-insp
ired-covid-pill-crumbles-vexing-experts/

 

Ну и по обоим препаратам есть ограничения, довольно внушительные. Где то я писал в другой новости.

В декабре 2021 года FDA одобрило использование двух пероральных препаратов для лечения коронавирусной инфекции — молнупиравир и паксловид. В обоих случаях их стоит применять строго в течение пяти дней с момента проявления симптомов болезни или в день постановки диагноза. Препараты обладают широким списком ограничений, поэтому их применение должно проходить исключительно под наблюдением врача. Таблетки также запрещено использовать для предварительной или постконтактной профилактики или при уже случившейся госпитализации, поскольку в этих случаях они попросту неэффективны.

1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх