"Паління викликає імпотенцію"

20.10.2005, 17:10 Переглядів: 3 812
Цього тижня Президент України Віктор Ющенко підписав Закон „Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення”. Тепер має бути введена заборона палити у громадських місцях, а в ресторанах мають з'являться столики для, тих хто не палить..

Цей напис невдовзі з'явиться на усіх пачках сигарет

Насамперед змінять вигляд сигаретні пачки. Тридцять відсотків їхньої площі займатимуть основний i додатковий написи. Основний: 'Паління викликає серцево-судинні захворювання та рак легенів'. А додаткових буде кілька: 'Паління під час вагітності шкодить вашій дитині'; 'Паління викликає імпотенцію'; 'Курці помирають рано' та інші. Кожен з цих написів виробники повинні наносити на свою продукцію по черзі. З цигарок зникнуть усілякі заспокоюючі написи на кшталт 'легкі', 'ультра-легкі' тощо. А ще у самій пачці лежатиме вкладиш-анотація, де теж будуть розписані 'переваги' куріння. Окрім того, буде встановлено жорсткі нормативи на вміст нікотину та смол, а також буде заборонено курити на робочих та у громадських місцях. Власники чи керівники підприємств повинні обладнати спеціальні місця, де це можна робити. У розважальних закладах треба буде передбачити столики для тих, хто не палить. Причому, вони мусять становити половину від усіх місць.
Директор одного з кременчуцьких нічних клубів прокоментував цей закон так: “Вважаю, що розважальні заклади після його прийняття можуть втратити певну кількість своїх клієнтів. Заборонити людині палити не можливо. Звісно, закон ми зобов’язані виконувати. Але уявіть цей натовп курців на сходинках клубу? Це ж буде смітник'. “Поки що ми детально не обмірковували цю проблему. Більшість наших відвідувачів палять, тому в нас встановлені досить потужні витяжки. Хоча, нам простіше було б зробити вивіску “Тільки для курців”, – доповнює його один із керівників кафе-бару 'Танго'. Що стосується виробників, то, за словами директора із загальних питань та зовнішніх зв’язків Кременчуцької тютюнової фабрики Костянтина Голишева, законом передбачено достатньо часу для підготовки до нововведень.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх