22 травня на youtube-каналі ведучого Костянтина Грубича з'явилось відео майстер-класу з приготування «Кременчуцьких вергунів».
Як раніше писав «ТелеграфЪ», 12 травня на фестивалі вуличної їжі «Посиденьки» у Дніпрі кременчужанка Надія Михайлова навчилася у Костянтина готувати човленту та сама навчила ведучого готувати справжні кременчуцькі вергуни на кухні просто неба.
Надія назвала їх кременчуцькими на честь рідного міста. До речі, пані Надя має вдома «музей вергунів».
Кисляк (кефір) - 250 г
Борошно - 2 склянки ( щоб було м'яке тісто)
Цукор - 50 г
Сіль - щіпка
Яйце - 1-2 шт
Сода, погашена оцтом (або розпушувач) - 0,5 чайної ложки
Олія - 1 столова ложка
Маргарин або смалець (розтопити) - 50 г
Горілка - 2 столові ложки
Смажити у фритюрі. Посипаємо цукровою пудрою або подаємо з солоненьким соусом.
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.