Кременчуцького прокурора покарали за гру в покер

28.07.2018, 11:08 Переглядів: 6 332

Прокурор Андрій Ярмишко стверджує, що просто знаходився поруч і дивився футбол

Кременчуцький прокурор Андрій Ярмишко покараний за підпільні турніри в покер, про це стало відомо з Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів. Згідно з рішенням прокурора притягнули до відповідальності та наклали на нього дисциплінарне стягнення у виді заборони строком на 1 рік кар'єрного зросту. Тобто Андрій Ярмишко протягом року не має права на переведення до органу прокуратури вищого рівня та на призначення на вищу посаду в органі прокуратури. 


Андрій Ярмишко знаючи, що Закон України «Про заборону грального бізнесу в Україні» в Україні забороняється гральний бізнес та участь в азартних іграх, приймав участь в азартних іграх. 


3-го лютого правоохоронці затримали Ярмишка під час рейду в кафе "Фані Кабані" в якому нелегально проходили ігри в покер з грошовими призами. Слідчим прокурор Ярмишко пояснив, що нічого спільного з гравцями немає, він просто прийшов у заклад подивитися футбол. За його словами під час футбольного матчу, в кафе знаходилися ще кілька людей, які грали в карти за столом, де знаходилися гральні фішки.


Під час обшуку в Ярмишка вилучили лише мобільний телефон, ніяких грошей або ігрових фішок при ньому не було і відповідно не вилучалося. Також відносно нього склали протокол про адміністративне правопорушення нібито за те, що він грав в азартні ігри на гроші.


Ярмишко A.С. вважає, що на момент перебування у кафе, у нього не було підстав для внесення відомостей у Єдиний реєстр досудових розслідувань за фактом проведення азартної гри, оскільки він вже протягом тривалого часу відряджений до Генеральної прокуратури України і його флеш-ключ до цього реєстру знаходиться у сейфі робочого кабінету, розташованому у приміщенні ГПУ у Києві. Крім того, обшук проводився у вихідний день, а для внесення відповідних відомостей у Реєстр йому необхідно було погодити мотивований рапорт із начальником управління та заступником Генерального прокурора.


Вивчивши матеріали дисциплінарного провадження, зокрема скріншоти і протоколи, Комісія прийшла до висновку про наявність в діях прокурора Андрія Ярмишка ознаки дисциплінарного проступку, передбачений п.6 ч.1 ст. 43 Закону України "Про прокуратуру" - 

прокурор знаючи, що в Україні заборонений гральний бізнес не повідомив про це відповідні правоохоронні органи та грав в покер. 


В результаті комісія прийняла рішення притягнути прокурора Кременчуцької місцевої прокуратури Андрія Ярмишка до дисциплінарної відповідальності і наклав стягнення у вигляді позбавлення кар'єрного зростання терміном на один рік.


Андрій Сергійович Ярмишко працює в органах прокуратури з серпня 2013 року, а на посаді прокурора Кременчуцької місцевої прокуратури Полтавської області - з грудня 2015 року.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх