На друге коло конкурсу пішов пам'ятник Революції гідності у Кременчуці

5.09.2018, 15:01 Переглядів: 2 693

  

Конкурс ангелів у Кременчуці офіційно завершили. Відповідне рішення про завершення конкурсу розмістили на веб-порталі мерії Кременчука

У Кременчуці закрили відкритий конкурс на визначення проекту меморіальної форми для увічнення пам'яті учасників, загиблих (померлих) учасників Антитерористичної операції та Революції гідності в Україні. Відповідне рішення міського голови Віталія Малецького опублікували на сайті мерії.


Згідно з розпорядженням управління містобудування та архітектури підготує розпорядження міського голови «Про затвердження Положення про відкритий конкурс в м. Кременчуці на визначення проекту меморіальної форми для увічнення пам'яті учасників Революції Гідності в Україні». Тобто конкурс на пам'ятник учасникам Революції гідності відбудеться вдруге.


Нагадаємо, що на сесії кременчуцькі депутати проголосували за пам'ятник Героїв АТО - «ДНК пам'яті». Він буде знаходитися у сквері «Ювілейний» навпроти Міського палацу культури. На сесії не виникало питань з даного ескізу. В обох пам'ятках використовуються скульптури ангелів. Питання почалися, коли мова зайшла про ескіз пам'ятника Революції гідності, який планують встановити у сквері ім. О. Бабаєва на місці «сірого кулака влади». Планувалося затвердити ескіз художника Сергія Брильова з художнім оформленням художника Оксани Бойко. Але ряд активістів (Валентина Трофименко, Леонід Харченко та інші) виступили проти. Міський голова Віталій Малецький запропонував відкласти питання про пам'ятник до жовтневої сесії. Депутати його підтримали. За цей час повинен пройти ще один конкурс на ескіз пам'ятника, але поки навіть конкурсу не оголосили.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх