Кременчужанин, який впав у кар'єр, подякував за порятунок й другий День Народження

13.12.2018, 12:23 Переглядів: 4 765

 

Бабуся Валентина Анатоліївна разом з онуком Ігорем завітали в редакцію «Телеграфа», щоб подякувати всім, хто подарував життя юному кременчужанину: від охоронця «Кварца» й спецпідрозділу СБУ «Альфа» до медиків й рятувальників з ДСНС

Ігор з бабусею Валентиною Анатоліївною завітали в редакцію «Телеграфа» подякувати всім за операцію порятунку з кар'єру «Кварц». 14-річний кременчужанин Ігор місяць тому, 17 листопада, впав у кар'єр.


– Хочемо подякувати всім за допомогу... Ніколи не думала, що в нашій країні можливо настільки оперативно організувати порятунок людини. Рятувальники швидко приїхали, почали координувати, – сказала бабуся Валентина Анатоліївна.


 


Бабуся хлопця розповіла, що порятунок був організований на найвищому рівні: від перших хвилин, коли хлопець впав у кар'єр, до лікування. Ігор стояв на краю кар'єру, який був оброслий травою - земля просто пішла у нього з-під ніг і він полетів вниз. Дивом хлопець впав на відступ.


– Начальник охорони кар'єру «Кварц» першим прийшов на допомогу. Він дістався туди сам. Він поруч із Ігорем був поруч близько чотирьох годин, доки його не зняли. Василь Дмитрович перебинтував йому голову й тримав його, щоб не сповз. Також він дав телефон, щоб Ігор зміг мені зателефонувати, – розповіла бабуся.


Василь Дмитрович самовіддано першим кинувся на допомогу хлопцю: пролізши через відкоси, дістався до виступу, де Ігор застряг. Охоронець став величезною підтримкою для хлопця, адже крім того, що він не дав йому сповзти та впасти, він підтримував його психологічно. За цей час на виступі кар'єру вони обговорювали історії з життя та роботи, доки вгорі розгорталася операція порятунку.




– Один із працівників спецпідрозділу «Альфа», який спускався до нього, приходив до Ігоря в лікарню наступного дня після порятунку. Він приніс величезний пакунок зі смаколиками й сказав, що він його хрещений батько. Мало того, лікар понад годину займався Ігорем, який був повністю у крові та бруді, медики до ночі допомагали йому. Лікарня надала максимальну допомогу, – зазначила Валентина Анатоліївна.


Також Ігоря підтримували однокласники з 1 школи, які по 9-10 осіб приходили, щоб його провідати.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх