З 11 березня розпочинається Великий піст, а до цього часу кременчужани святкуватимуть Масляну з млинцями та варениками. Голова Національної Ради економічного розвитку Олексій Дорошенко здійснив гастрономічний тур по цінах на пісні страви.
Ціна на вареники з картоплею та піджаркою за рік зросла на 45%, а споживча інфляція минулого року – на 9,8%.
Таким чином українські вареники з картоплею та піджаркою за рік подорожчали на 7,8 грн, або на 45%. У січні 2018 році вони коштували 17,1 грн, а на початку цього – уже 24,8 грн.
Нагадаємо, що за опитуванням, проведеним Research & Branding Group, вареники посіли друге місце після борщу в боротьбі за визначення страви українців №1. Найулюбленішою стравою їх назвали 57% наших співвітчизників, а ще 13% віддали перевагу галушкам. На відміну від вареників, галушки не мають начинки. Найбільший фан-сектор вареників знаходиться на Заході, де за них віддали голос 65%, а найбільше прихильників галушок на Сході – 17%.
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.