Хімічна кастрація за секс з дітьми: нардепи ухвалили зміни до Кримінального кодексу

13.07.2019, 16:03 Переглядів: 4 226 Коментарів: 4

 Після набрання чинності закону за секс з особами, яким не виповнилося 14 років, каратимуть від 10 до 15 років тюрми із застосуванням хімічної кастрації. У МОЗі закон називають антигуманним

 

11 липня 247 депутатів підтримали законопроєкт №6449, який посилює відповідальність за сексуальні відносини з неповнолітніми особами.


Зокрема у Кримінальний кодекс України внесли деякі зміни. Мова йде про створення статті 59-1 під назвою «Примусова хімічна кастрація» такого змісту:


1. Покарання у виді примусової хімічної кастрації полягає у примусовому введенні засудженому антиандрогенних препаратів, які складаються з хімічних речовин, що мають на меті зменшити лібідо та сексуальну активність.

2. Примусова хімічна кастрація не застосовується до осіб, що вчинили злочини у віці до 18 років і до осіб у віці понад 65 років».


Крім того, після набрання чинності законопроєкту, змінять частини третю та четверту кримінальної статті 152 «Зґвалтування».


Наразі зґвалтування, вчинене групою осіб, або зґвалтування неповнолітньої особи карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років, після змін - від 7 до 15 років.


Зґвалтування, вчинене щодо особи, яка не досягла 14 років, незалежно від її добровільної згоди, карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років. У майбутньому цю частину доповнять примусовою хімічною кастрацією.


Згідно з прикінцевими положеннями законопроєкту, прописані норми набирають чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Щоб документ опублікували, його має підписати президент.


Кабінет Міністрів України у двомісячний строк з дня набрання чинності цим законом має:

  • забезпечити прийняття нормативно-правових актів, передбачених цим Законом;
  • забезпечити приведення нормативно-правових актів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у відповідність із цим Законом;
  • забезпечити створення публічного реєстру осіб, які були засуджені до позбавлення волі відповідно до статей 152 (Зґвалтування), 153 (Сексуальне насильство), 155 (Статеві зносини з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку), 156 (Розбещення неповнолітніх) Кримінального кодексу України.

Відповідний закон є антигуманним - Супрун

Щодо законопроєкту №6449 висловилася виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Чиновниця назвала закон антигуманним. Ось що вона написала на своїй фейсбук-сторінці:


...Депутати всіх (!) фракцій проголосували за законопроект №6449, який передбачає примусову хімічну кастрацію для тих, хто вчинив злочин сексуального характеру щодо неповнолітніх. http://bit.ly/2XErLVG. Це означає, що Україна стане першою державою у світі, яка перетворить лікування на покарання.


Педофілія дійсно є психічною хворобою. http://bit.ly/2xHU99N. Її дійсно лікують хімічною кастрацією, але лише в комплексі з іншими методами лікування. http://bit.ly/2GdpUwi


Депутати ж проголосували за те, щоб зробити хімічну кастрацію методом покарання всіх людей, які вчинили злочини сексуального характеру щодо неповнолітніх. Не всі, хто вчиняють такі злочини, мають психічну хворобу. Дослідження свідчать, що лише половина таких злочинів скоєні педофілами. http://bit.ly/2xUQXbf. Тому Україна буде примусово робити хімічну кастрацію людям, без урахування їхнього стану здоров’я.


Уляна Супрун зазначила, що законопроєкт, за який проголосували 11 липня - не той документ, який схвалили у першому читанні.


... Використання хімічної кастрації як методу покарання без згоди і є грубим порушенням прав людини, передбачених Конституцією України та міжнародними конвенціями. Воно має бути частиною лікування, яке має відбуватися гуманно і доповнюватися іншими методами.


Якщо цей закон вступить в силу, Україна матиме позови до Європейського суду з прав людини. А відтак, гроші платників податків будуть витрачатися на компенсації ґвалтівникам. Адже вже зараз очевидно, що це буде визнано порушенням прав людини.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

1 090
13 липня 2019 17:55

Уррааа!!!

Рад за наших Нардепов, хоть на что-то сгодились!!!

 

P.S.

Уляна Супрун

Если бы, не дай Бог, к примеру, с Вашими детьми ну или

детьми ближайших родственников, педофилы надругались-бы.

Вы бы тоже кричали за Антигуманность ?!


13 2
0
13 липня 2019 18:43

Тепер надіємося на чесні суди та поліцейських які будуть розслідувати ці справи. Зробити невинну людину калікою дуже просто. А ви довіряєте нашим судам? Давайте тоді впроваджувати смертну кару за корупцію або навмисне вбивство, розбійний напад тощо...


15 0
364
13 липня 2019 19:58

Цитата: DonaldTroop

 Давайте тоді впроваджувати смертну кару за корупцію або навмисне вбивство, розбійний напад тощо...

 

Давно пора.


14 1
0
13 липня 2019 21:48

Цитата: Хатаб
Давно пора.

 

Цитата: DonaldTroop
А ви довіряєте нашим судам?


5 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх