Гаражні війни Кременчука вийшли на новий рівень: мера міста Малецького звинуватили у гендерному насильстві

4.09.2019, 16:31 Переглядів: 6 835 Коментарів: 4

 

Під час вирішення питання незаконної забудови на вулиці Соборній, 3 у мерії відбувся скандал між міським головою Малецьким та заявницею Оленою

«Кременчуцький ТелеграфЪ» продовжує інформувати читачів про перебіг гаражних воєн, які ведуться між сусідами двоповерхового будинку за адресою вулиця Соборна, 3. Активістка Олена, яка звернулася до редакції, вважає, що під час суперечки на засіданні міськради до неї було застосовано гендерне насилля з боку мера. Але про все по порядку.



Незаконна забудова двору на Соборній підтвердилася, а що далі?


Активісти, які проти зведення парковки для автомобілів у дворі, не збираються здаватися і домагаються вирішення питання щодо несанкціонованого будівництва на їхній прибудинковій території.


Як нам повідомили жителі, вони отримали офіційну відповідь від мерії на своє звернення. У листі йдеться, що на забудову цієї комунальної ділянки не видано жодних дозвільних документів, а отже, офіційно підтвердився той факт, що забудовники не мали права там бетонувати майданчик, аби звести місця для паркування.


 


Олена, яка зверталася до редакції з даного питання, 30 серпня відвідала засідання комісії з питань екології, регулювання земельних відносин, містобудування та архітектури. Там вона намагалася з'ясувати, як міська влада планує вирішувати проблему.


На це засідання також запросили забудовників, аби вони могли пояснити ситуацію зі своєї сторони, проте вони не з'явилися. Крім того, забудовники також відмовилися спілкуватися з представниками управління контролю за благоустроєм Кременчука точно так, як і з сусідами.


Зараз КП «Теплоенерго» у дворі Соборної, 3 проводить реконструкцію теплових мереж. Мешканці будинку впевнені: як тільки комунальне підприємство закінчить роботи з реконструкції, забудовники продовжать будувати на прибудинковій території свою парковку. Активістка Олена наголосила, що територію вже розчистили, вона вважає, що тепер це лише питання часу, коли забудовники там зведуть те, що запланували — критий паркінг або гаражі.


- Почекайте, я не згоден з вами. Ви так говорите, наче в місті немає влади і кожен робить те, що хоче, - відповів на це член комісії, депутат Олександр Роженко.


Пан Роженко підтвердив, що сусіди дійсно мають узгоджувати будь-які дії на прибудинковій території, адже один мешканець будинку не може сам приймати рішення і робити у дворі все, що він хоче.


На засіданні була присутня депутатка міської ради Оксана Піддубна, вона звернулася до управління контролю за благоустроєм з пропозицією знести незаконну будівлю, якщо вона з'явиться.


- То я правильно розумію, якщо немає дозволів на будівництво, ви як благоустрій у разі того чи іншого будівництва маєте право через рішення виконкому знести незаконну споруду?


Проте за пропозицію Піддубної про знесення забудови члени комісії так і не проголосували, натомість було доручено Управлінню контролю за станом благоустрою Кременчука промоніторити ситуацію, що склалася. Якщо потрібно — звернутися до поліції, аби з'ясувати, чия важка техніка працювала під час бетонування ділянки двору.


Щодо забудовників можуть відкрити адміністративне провадження та притягнути їх до відповідальності за порушення правил благоустрою міста.


Жителі будинку на Соборній, 3 створили та підписали новий лист до мерії, в якому вимагають від сусідів-забудовників повернути двір у той стан, у якому він був на початку: висадити зелені насадження та встановити майданчик, де можна буде сушити білизну.


 


Питання про вирішення земельної проблеми на вулиці Соборній відклали ще до наступного засідання «земельної» комісії.



Суперечка у мерії через незаконну парковку: кременчужанка поскаржилася на міського голову


На засіданні виконкому 2 серпня заявниця Олена та мер Кременчука Віталій Малецький обговорювали питання незаконної забудови на підвищених тонах. І Олена вважає, що міський голова скористався своїм службовим становищем та вчинив до неї гендерне насильство замість того, щоб спокійно вирішити проблему.


Тому жінка написала на нього скаргу, її текст вона надала редакції. У ній йдеться про те, що на засіданні мер Малецький вийшов за рамки ділового спілкування — перебивав та ображав Олену, а тому має публічно вибачитися перед кременчужанкою. В іншому випадку вона звернеться до міжнародних гендарних організацій, аби вони захистили її права.


 


На засіданні виконкому з питань регламенту, депутатської діяльності, етики Олена звернулася до депутатів міської ради, аби вони розглянули її скаргу щодо поведінки мера Кременчука Віталія Малецького.


Відкрите звернення


Шановні депутати Кременчуцької міської ради!


На превеликий жаль, останнім часом у місті Кременчук сформувалася неприпустима традиція спілкування влади з громадою, громадянами та громадянками; коли на засіданнях міськвиконкому, на сесіях міської ради, тощо – міський голова Віталій Малецький дозволяє собі, з невідомих широкому загалу причин – системно порушувати правила етичної поведінки державного службовця.


В такий спосіб Віталій Малецький здійснює дії, що шкодять авторитету державної служби.


Так, наприклад, на засіданні міськвиконкому 2 серпня 2019 року, він неетично поводився відносно громадянки України Олени Руденко, котра пройшла усі процедурні моменти, згідно з діючими правилами, для виступу на засіданні міськвиконкому.


Замість того, щоб вислухати та одразу перейти до суті справи – мер вчинив прискіпливий допит, здійснив адміністративний, психологічний і гендерний тиск, принижуючи людську гідність жінки.


Вважаємо, що така хамська поведінка неприпустима в цілому. Тим більше для державного посадовця такого рангу, як міський голова.


Ми просимо депутатів міської ради дати оцінку поведінці мера Віталія Малецького шляхом голосування.


Якщо Ви вважаєте поведінку мера неприпустимою – просимо підтримати це звернення, яке буде направлено у відповідні інстанції.


Якщо ви вважаєте, що саме так міський голова повинен спілкуватися з мешканцям міста – голосуйте проти.


За результатами голосування кременчуцька громада, зможе зробити висновок про позицію депутатів: чи є така поведінка нормою, гідною мера, і прикладом для інших чиновників і містян.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

64
4 вересня 2019 16:41

Доки будуть прийматися до уваги документи на недержавній мові? (Маю на увазі звернення на ім'я Малелького та Таценюка)


11 16
294
4 вересня 2019 17:08

Схоже, що заявниця має сексистскі погляди scream

 

Вона вважає, що чоловіча стать має гендерну перевагу над жіночою, а це ж сексизм чистої води...

 

Негарно якось виходить. Це я, як звинувачений у сексизмі за вжиття сталого фразеологізму ("Ви - як баба базарна"), авторитетно заявляю ;)


8 20
0
5 вересня 2019 12:25

Активистке Олене и отем 4-м подписавшимся делать реально нехрен. Местные пенсы короче какие-то.

 

>>вона звернеться до міжнародних гендарних організацій, аби вони захистили її права.<< Пусть не забудет обратится в общество ЛГБТ, что бы они так же защитили её права. А так же в международный трибунал написать. И в спортлото.

 

А Малецкий тот ещё шалун оказывается! Допрос устроил, вопросы задавал, гендерное насилие устраивает, использует психологические приёмы. Странно что Руденко Е.Ю не дописала, что Малецкий был в форме гестапо с плёткой и говорил на немецком, а встреча проходила в подвалах администрации.


4 2
0
5 вересня 2019 16:46

Прочитал скаргу первую активистки Олени. Никого не хочу обидеть, но это явно человек с психическими отклонениями. Да всё, что написано полный бред. Самовольный захват земли, мусорку передвинули на целый метр, белье сушить теперь не могут(Там прачечная что-ли, на балконе можно сушить и за балконом), но поразило окончательно высказывание, что им не нужна крытая стоянка т.к у них нет машин. И они об этом заявляли неоднократно. А вот если в подъезде бы у них жил инвалид-колясочник, которому нужен пандус, то эти бабки то же бы орали что пандус не нужен т.к у них нет колясок? Короче, впервые согласен с Малецким который эту шоблу разогнал и применял психологические приемы, учинял допросы(Хоть не дебошы) и превратил заседание исполкома в балаган, затейник какой, а!

А от гражданки Бывалиной что-то много они хотят. Завези, засей, посади, построй. А казино с блек-джеком и куртизанками им не построить во дворе?


1 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх