Для спортсменів послабили карантин, але не для всіх

16.04.2020, 07:46 Переглядів: 5 047

Кабінет міністрів вніс зміни до постанови щодо карантинних обмежень, дозволивши деяким категоріям спортсменів тренуватися


Кабінет міністрів пом'якшив карантинні обмеження для спортсменів й дозволив їм індивідуальні тренування. Відповідні зміни до постанови 211 схвалили на засіданні в середу, 15 квітня. 


- Зміни дозволяють спортсменам національних команд олімпійських та неолімпійських видів спорту та видів спорту для людей з інвалідністю проводити тренування в умовах карантину, - повідомив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. 


Згідно зі змінами, всім спортсменам штатних збірних команд з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю мають забезпечити проведення індивідуальних тренувань (біг, хода, їзда на велосипеді, рух на активних візках для спортсменів з інвалідністю).


При цьому учасники тренувань мають бути забезпечені засобами індивідуального захисту та дотримуватися відповідних санітарних та протиепідемічних заходів. 


- Сьогодні на черговому засіданні Кабінет міністрів України підтримав ініціативу Міністра молоді і спорту Вадима Гутцайта щодо відновлення індивідуальних тренувальних занять (біг, хода, їзда на велосипеді та інвалідному візку) спортсменами штатних команд національних збірних команд України з олімпійських, неоліміпійських, національних видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю.


Вважаю, що такі зміни, які раніше були підтримані профільним комітетом Верховної Ради України, що були внесені до Постанови КМУ № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», необхідні для безперервності тренувального процесу спортсменів штатних збірних команд.


Це дозволить провідним атлетам плавно вийти з карантину після його завершення, а у майбутньому забезпечить Україні нові перемоги та медалі на найвищому рівні. Всі тренування мають проводитись із урахуванням карантинних правил, - написав міністр Кабміну Олег Немчінов.

Теги: спорт
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх