Кременчуцький тервиборчком зареєстрував кандидатів від «Європейської солідарності»

8.10.2020, 20:31 Переглядів: 3 024

 

Партію включили у бюлетень під №14

8 жовтня відбулося чергове засідання кременчуцької міської територіальної виборчої комісії на якому тервиборчком таки зареєстрував кандидатів від «Європейської солідарності». 


Члени комісії пояснили, що поспілкувалися з апаратом ЦВК і вирішили не чекати на її рішення, а вирішити питання самостійно. Партія подала заявку на включення 42 членів, а документи надала лише на 37. 28-29 вересня 13 кандидатів подали заяви про відкликання своїх кандидатур.


Тож комісія зареєструвала 24 кандидата від партії «Європейська солідарність». Один член комісії проголосував «проти» і пообіцяв надати пояснення причин письмово.


Представниця «Європейської солідарності», яка була присутня на засіданні, подякувала членам комісії за те, що ті таки зареєстрували кандидатів від партії. Але звернула їх увагу на те, що їм слід було зробити це ще вчора і не маніпулювати, щодо спілкування ЦВК, адже ні вчора, ні сьогодні ЦВК питання щодо роз'яснення про реєстрацію кандидатів від «Європейської солідарності» не розглядалося.


Також комісія проголосувала за те, щоб включити «Європейську солідарність» до виборчого бюлетеню під №14, тобто останніми в списку.



Нагадаємо, 29 вересня Кременчуцька територіальна міська виборча комісія відмовила в реєстрації всім кандидатам до міськради від партії «Європейська солідарність» (ЄС). 30 вересня, керівник виборчого штабу партії Сергій Ярош повідомив «Телеграфу», що їх юристи готують позовну заяву до Полтавського окружного адміністративного суду - ЄС оскаржить рішення тервиборчкома.


Перед тим, як тервиборчком відмовив ЄС в реєстрації, 13 кандидатів зі списку ЄС раптово написали заяви про відмову брати участь у виборах.


Полтавський суд зобов’язав Кременчуцьку територіальну виборчу комісію заново розглянути питання реєстрації списку ЄС. Згодом харківський апеляційний суд залишив це рішення без змін.


7 жовтня Кременчуцька міська територіальна виборча комісія вирішила звернутися до Центральної виборчої комісії, щоб ЦВК роз'яснила, як діяти з реєстрацією списку «Європейської солідарності» на вибори до Кременчуцької міської ради.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

МІСЦЕВІ ВИБОРИ 2020:

25 жовтня 2020 року відбудуться чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Особливості місцевих виборів-2020:

У ЦВК виділили чотири особливості виборів, які відбудуться 25 жовтня:

  • вибори будуть організовуватися на новій територіальній основі;
  • у рік проведення чергових місцевих виборів відбудуться перші місцеві вибори до тергромад, які призначаються і проводяться разом із черговими;
  • вибори депутатів місцевих рад будуть організовуватися і проводитися за новими виборчими системами;
  • місцеві вибори передбачають дотримання гендерної квоти – серед кожних п'яти кандидатів у списку має бути щонайменше дві жінки. Без дотримання квот можуть відмовити кандидатам усього списку.

Зокрема місцеві вибори будуть проводитись за двома системами: партійна пропорційна система та відкриті виборчі списки для міст із населенням від 90 тис., мажоритарна - для решти.

Система відкритих списків дозволить виборцям голосувати не лише за партію, а й за конкретного кандидата, якого вони хочу бачити при владі. Тобто спочатку виборець має проголосувати за партію, а потім – за окремого кандидата від цієї партії.

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх