Заборонено використовувати снеки, м’ясні та рибні продукти промислового виготовлення, каву, солодку газировку
У середу, 24 березня, Кабінет міністрів України ухвалив нові норми харчування в навчальних і дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Зокрема, дозволяється використання кейтерінгу як найефективнішої моделі організації харчування.
Згідно документу, керівники та засновники закладу зможуть самостійно обирати, як саме організувати процес харчування – аби тільки він відбувався з дотриманням усіх вимог до безпечності харчових продуктів.
За основу взяті рекомендацій ВООЗ стосовно принципів здорового харчування з урахуванням потреб малечі – зокрема, прийняті обмеження щодо продуктів, які містять сіль, цукор та жири.
Заборонено використовувати снеки, м’ясні та рибні продукти промислового виготовлення, каву, солодку газировку.
Вказано й продукти, присутність яких у щоденному раціоні обов’язкова: злаки, овочі, фрукти, ягоди та молочні продукти.
Також учбовий заклад зобов’язаний організовувати спеціальне харчування для дітей, які мають до цього медичні показання.
*Кейтерінг (англ. catering від cater — «постачати провізію») — галузь громадського харчування, пов'язана з наданням послуг на віддалених точках, що включає всі підприємства і служби, що надають підрядні послуги з організації харчування.
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.