Кременчужани взяли участь у Міжнародному конкурсі комп’ютерних проєктів «INFOMATRIX-2021»

4.04.2021, 13:31 Переглядів: 1 843

 Вітаємо кременчужан з нагородами

Одною  з найбільш значимих подій у житті інформаційних технологій серед молоді та школярів у 2021 році став Міжнародний конкурсу комп’ютерних проектів «INFOMATRIX-2021», який об’єднав в собі усі зусилля молодих  вчених всього миру для створення нових програм та проектів. Про це Телеграфу повідомила Тетяна Пічка.


Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді спільно з Громадською організацією «Спілка освітян України», за підтримки Всеукраїнської громадської організації «Спілка автоматизаторів бізнесу», Українського альянсу по боротьбі з підробками та піратством, компаній «DIXI-CENTER» і «2D?3D», за сприяння Президії Національної академії наук України, Президії Національної академії педагогічних наук України.


У січні відбувся перший тур Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій «Екософт-2021», у якому приймало участь більш ніж 500 молодих розробників з усіх куточків України.


9-12 березня провели фінальний тур ІІ етапу ХХ Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій «Екософт-2021» та XІІ національний тур Міжнародного конкурсу комп’ютерних проектів «INFOMATRIX-2021».


До фінального етапу змагань дійшли 140 авторських програмних і апаратних розробок, з числа понад 150 молодих розробників: учнів та вихованців закладів загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної освіти, студентів закладів вищої освіти. В умовах карантину захист проектів проходив в онлайн режимі. Для цього учасниками фіналу змагань було представлено відеозаписи захистів своїх проектів, на яких вони розповідали про власні розробки. Журі, до складу якого увійшли представники НАН України, науково-педагогічні працівники ЗВО, розробники-програмісти і супер фіналісти минулих років зі складу Infomatrix Club високо оцінило фінальні проекти.


Місто Кременчук був представлений  учнями Кременчуцького ліцею №10 «Лінгвіст» Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, яким керує директор Мамон Наталія Володимирівна: Дипломи ІІІ ступеня за командну роботу здобули Пічка Демід (5Б) і Пічка Ігор (7А) зі своєю ігровою програмою "Долаємо гірські вершини". Також Вакуленко Анастасія (9А) зі своєю навчальною програмою для дошкільників і учнів 1 класів "Вчимося рахувати", посіла ІІІ призове місце 3 (диплом ІІІ ступеня). Учениця 9А класу Бубнова Карина (Диплом ІІІ ступеня) представила плакат "Бережімо природу!" у категорії "Комп'ютерне мистецтво". У цій же категорії вийшов до фіналу учень 5Б класу Трибрат Микола з макетом "Дотягнутися до небес". Учні працювали під керівництвом вчителя інформатики Чайдак Людмили Вікторівни.


 

Брати Демид та Ігор Пічки


Всеукраїнський чемпіонат з інформаційних технологій “Екософт” бере свій початок з 2001 року. Перше змагання було організовано у 2002 році. Нині це вже двадцяте, за ліком, конкурсне змагання. З перших років розкручування Чемпіонату, в ньому було закладено кілька особливостей:

  • широкий віковій спектр учасників для можливості молодим навчатися у старших, більш досвідчених;
  • пошук технічних та інформаційних партнерів з метою сприяння в організації і проведенні Чемпіонату, а також підтримки молодих розробників, чиї авторські рішення в сфері комп’ютерних технологій заслуговують уваги і визнані цікавими;
  • перехід на спрощене подання заявки на відбори до змагання онлайн;
  • етапність відборів;
  • відкритість перебігу змагання для всіх і прозорість в оцінюванні.


У 2006 році, за рейтинговою системою, складеною Міністерством освіти і науки України, Чемпіонат «Екософт» визнаний одним з кращих масових заходів технічного характеру для учнівської молоді.


Завданням чемпіонату є:

  • виявлення та підтримка обдарованої молоді в галузі розробки програмного забезпечення, технічного устаткування та прикладних рішень для обчислювальних систем;
  • вивчення пріоритетних напрямів у розробці програмних засобів, попиту на них та пропозицій;
  • демонстрація технічних інноваційних рішень у галузі інформаційних технологій, розповсюдження авторського програмного продукту, конструкторських ідей тощо;
  • забезпечення всебічної адресної підтримки розробника складових обчислювальних систем.


Чемпіонат проводиться Міністерством освіти і науки України за підтримки провідних компаній, що розробляють апаратні засоби і програмне забезпечення, а також юридичних і фізичних осіб, які виступають спонсорами та партнерами.


Безпосереднє керівництво чемпіонатом здійснює Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх