Виконавцю робіт у зачинених дитсадках Кременчука виставили штрафні санкції на 7 млн грн

12.11.2021, 12:31 Переглядів: 4 065 Коментарів: 3

 

Претензію склали лише 5 листопада, хоча графік виконання робіт азербайджанська компанія провалила набагато раніше, через що батьки збиралися на мітинги

Азербайджанській компанії «Арт Проже», яка займається термодернізацію дитсадків у Кременчуці, замовник робіт — «Кременчуцька муніципальна енергосервісна компанія» (КМЕК) - виставив дві претензії на загальну суму штрафних санкцій 7 мільйонів гривень за зрив графіку робіт та неякісне виконання. Про це говорили на спільному засіданні бюджетної депутатської комісії та комісії з питань освіти 12 листопада.

Депутат Олександр Роженко зауважив, що претензія датована 5 листопада, хоча зрив графіку виконання робіт допущений набагато раніше, адже дитсадки після ремонтів мали запрацювати з початку навчального року. Натомість, нагадаємо, у місті зачинено 8 дитсадків через затяжні ремонти.

Депутатка Лариса Гориславець, проаналізувавши договори на технагляд за роботами, які оприлюдені у ProZorro, наголосила, що обсяги робіт з термомодернізації передбачені набагато більші, ніж заміна вікон (з улаштуванням відкосів) та утеплення стін. Зокрема, у дитсадку №18 передбачене встановлення ІТП, реконструкція системи опалення — але такі роботи не виконувалися. А це означає: навіть якщо розгромлений на даний час дитсадок (після заміни вікон) підремонтують та відкриють, то навесні його треба зачинити знову — на виконання усіх передбачених робіт. Нагадаємо, батьки дітей з дитсадка №18 навіть припустили, що дитсадок просто хочуть перепрофілювати і прийшли на мітинг з плакатами про рейдерське захоплення.

Депутат Денис Терещенко наполягав на розірванні договору з азербайджанською компанією «Арт Проже», яка зірвала виконання контракту.

Депутати вирішили зібратися 22 листопада на виїзне засідання — подивитися, як зараз йдуть роботи у зачинених дитсадках. Огляд пройде повторно у дитсадках №11,18, а також у дитсадку №25.

Також вони вимагають на сесії 23 листопада звіту про виконання проєкту з термомодернізації від замовника — КП КМЕК, від керівника робочої групи з термомодернізації — це перший віцемер Володимир Пелипенко, а також надання інформації про хід робіт від виконавця проєкту - компанії «Арт Проже». До речі, віцемер Пелипенко, який курирує проєкт, не з'являвся на жодному депутатському засіданні, де розглядали питання зриву графіків робіт. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

680
12 листопада 2021 12:45

Хм...так им же денег не заплатили. Это к мерчеку нужно вопросы задавать


11 0
0
12 листопада 2021 15:53

Они сейчас быстренько обанкротятся и ремонты не закончат) И будем мы платить за этот кредит и за бюджетные бабки доделывать всё


4 0
0
12 листопада 2021 16:07

Цитата: ags

Они сейчас быстренько обанкротятся и ремонты не закончат) И будем мы платить за этот кредит и за бюджетные бабки доделывать всё

Які бюджетні бабки? За кошти батьків, які вони ДОБРОВІЛЬНО збирають. 

Це такий цирк, що жоден адекватний інвестор не вклав би ні копійки в будь-який проект в цьому зімбабве. Проте європейці живуть в своєму манямірку і щось собі там вважають. І ви знаєте, панове, якщо замовник КП КМЕК, то його директор людина підневільна. Це косяк мерії, а винуватим назначають директора комунального підприємства. Це дурня. Якщо когось і звільняти, то усю верхівку мерії. 


8 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх