Поки побратими прийняли бій – у Кременчуці попрощалися з воїном Романом Шелеськом

22.04.2022, 15:32 Переглядів: 3 082

 

Військового поховали у Кременчуці на Свіштовському цвинтарі на Алеї Героїв

Сьогодні, 22 квітня, у Кременчуці попрощалися із військовим Романом Шелеськом, який загинув у Луганській області. Роман загинув 18 квітня поблизу населеного пункту Новотошківське під час нічного артилерійського обстрілу.

Напередодні в Онуфріївці односельці та батьки провели в останню путь Романа. Чоловік родом звідти, проте жив та працював у Кременчуці.

Народився Роман 20 травня 1980 року в Онуфріївці. Ще з дитинства мріяв працювати в правоохоронних органах. Про це повідомляє Онуфріївська селищна рада. 

 
Закінчивши середню школу у 1997 році, вступає до Херсонського юридичного інституту Національного університету внутрішніх справ України. І вже у 2001 році після закінчення закладу, до Онуфріївського районного відділу поліції на роботу приходить молодий слідчий Роман Шелесько. Працює сумлінно, відповідально, впевнено набуває досвіду.

У правоохоронних органах на різних посадах Роман Васильович працює до 2014 року.

Маючи загострене почуття справедливості та відповідальності, військовий за покликанням, він стає на захист Батьківщини на сході України в Донецькій та Луганській областях.

Майор Шелесько проходив військову службу на посаді заступника командира батальйону з морально – психологічного забезпечення 17 окремого мотопіхотного батальйону 57 окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. У 2017 році закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

- Він був не просто хоробрим, він був безстрашним, - говорять про нього друзі. Дуже любив ходити купатися на рідний ставок. Якою б не була погода 1 травня, скупатися в ставку цього дня – закон.

Роман шанував своїх батьків, був уважним сином і братом, любив свою сім’ю, дітей. Приїжджаючи додому до батьків, завжди мамі дарував троянди.

Прощання в Онуфріївці
Прощання в Онуфріївці

Роман Шелесько був начальником слідчого відділення ЛВ на ст.Кременчук. Майор Шелесько пішов по стопах батька, який також працював у правоохоронних органах. З початку російсько-української війни у 2014 році пішов на захист рідної України. 

 

Друг дитинства Петро розповів, що вони виросли в одному дворі, потім працювали разом.

- Знав Романа все своє життя, жили по сусідству, потім працювали разом. Добрий, щедрий…Таких мало. На нього можна було покластися у будь-якій ситуації. У наш час таких не зустрінеш - розповів кременчужанин.

Однокласник Сергій додав, що навчалися з Романом у 10-11 класах.

- Він завжди допомагав, був веселим і життєрадісним. Знав його як доброзичливу людину, - додав товариш Сергій.

 

Поки у Міському палаці культури під гул повітряної тривоги кременчужани прощалися із захисником. Побратими Романа з 57 бригади з самого ранку приймали бій з російськими загарбниками й тримали оборону Луганщини.

Попрощатися з Романом Шелеськом прийшли колеги по роботі, представники влади, небайдужі кременчужани та навіть побратими з передової. Товариш Олександр знав Романа ще з 2000 року.

- Рома дуже гарна, чуйна та відповідальна людина. Завжди був на позитиві. Не було жодного питання про яке він не знав. Його знало дуже багато людей й він багатьох знав. Завжди був для них розрадою та підтримкою. Вирішував будь-які питання: боєприпаси привезти, щось передати, когось привезти… Коли це все почалося, то було трохи важко, виникали питання харчування й розміщення особового складу. Й в окопах був, і не раз під обстрілами. Для нас це дуже велика втрата, - розповів побратим Олександр.

У військового залишились дружина, троє дітей та батьки.

Після відспівування у Свято-Миколаївському соборі, поховали Романа Шелеська у Кременчуці на Свіштовському цвинтарі на Алеї Героїв.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх