Кременчуччина на колінах попрощалася з військовим Василем Ожоганичем

13.10.2022, 07:45 Переглядів: 2 321

 

Поховали захисника України на території Семенівської громади 

Вчора, 12 жовтня, Семенівська громада Кременчуцького району попрощалася із загиблим на війні захисником Василем Ожоганичем. У Семенівці на центральній площі адмінбудівлі з усіма військовими почестями провели в останню путь 28-річного Героя. Він загинув 7 жовтня на Донеччині в бою поблизу міста Волноваха Донецької області.

Попрощатися з загиблим захисником України прийшло дуже багато людей. Були квіти, свічки, сльози й українські жовто-блакитні полотнища.

Народився Василь 6 жовтня 1994 року в селі Солідарне Каховського району Херсонської області. Невдовзі родина переїхала до Веселого Подолу, де хлопець закінчив місцеву школу. Потім навчався у Первомайському ліцеї Харківської області, де здобув спеціальність газоелектрозварювальника. У 2015 році був мобілізований до лав Збройних Сил України, проходив службу у 92 окремій механізованій бригаді в Луганській області. Потім заключив контракт та кілька років служив у 30-тій окремій механізованій бригаді. 5 років тому Василь одружився, народилася донечка.

 

У найстрашніший для України день, 24 лютого, Василь перебував на заробітках у Чехії, а родина Героя опинилась у Луганській області під окупацією… У вересні юнак повернувся додому і відразу ж, як досвідчений та загартований у боях військовий, був мобілізований до лав Збройних Сил України.

7 жовтня трагічна звістка надійшла рідним про те, що під час виконання службових обов’язків старший солдат, стрілець Василь Васильович Ожоганич героїчно загинув поблизу населеного пункту Павлівка Волноваського району Донецької області.
Провели Героя Української визвольної війни від російського окупанта в останню путь як і належить: стоячи на колінах та під звучання державного гімну.

Прощальні слова вдячності за військовий подвиг в ім’я свободи незалежної України й скорого миру для всіх українців сказав начальник Третього відділу Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Мирослав Волков:

- Ще з початку бойових дій у 2015 році Василь Ожоганич пішов добровольцем на фронт захищати рідну землю. У 2019 році підписав із ЗСУ контракт. Коли горе прийшло в країну, молодий хлопець повернувся з-за кордону та знову став у стрій. Життя Героя обірвалося під час найпотужнішої за останній час атаки ворога на сході…

Хлопцю було лише 28 років. Прожив яскраво і швидко. Загинув, будучи вірним військовій присязі з честю і до кінця виконавши свій службовий обов’язок, віддавши за мир найцінніше — своє життя.

Висловлюю щирі співчуття та слова підтримки рідним і близьким загиблого Героя. Вічна пам’ять земляку. Не пробачимо ворогові. Переможемо, — зазначив Мирослав Геннадійович.

Вічна слава та пам’ять Герою Василю Ожоганичу! Герої не вмирають!

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Віра Тесля
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх