Росіяни продовжать восени і взимку бити по об’єктах критичної інфраструктури, – Юрій Ігнат

8.11.2022, 09:03 Переглядів: 1 775

 Армії ворога потрібен певний час, щоб накопичити ракети для завдання масованих ударів

Російська армія  продовжить завдавати удари по об’єктах критичної інфраструктури, тому треба бути готовим до атак не лише по енергетиці, а й гідротехнічним спорудам.

Про це на брифінгу повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Головна ціль ворога — це енергетика. Вони використовують спектр озброєння, який їм доступний. З’явилися безпілотники, окрім «Шахедів», які є ударними, це «Ланцети» російського виробництва з імпортними запчастинами. Їм потрібно досягнути мети, яку вони поставили. Це удари по всій критичній інфраструктурі. Це не лише енергетика, бо ворог вже завдавав ударів по гідротехнічним спорудам», - сказав Ігнат.

Він нагадав, що на фронті ворог не має успіху, вже є проблеми з технікою та людським ресурсом.

 

«Тому в осінньо-зимовий період вони хочуть бити по енергетичних об’єктах у першу чергу, бо від цього залежить багато факторів життєдіяльності людей. Цей повітряний тероризм буде продовжуватися. Зрозуміло, що ракети, якщо вони їх отримають від Ірану, теж застосують по об’єктах критичної інфраструктури. Удари будуть також крилатими ракетами. На сьогодні ми бачимо, що в акваторії Чорного моря вони повиводили кораблі, що є носіями ракет типу «Калібр». Це можна пояснювати різними факторами. Оскільки ці ракети не так просто та швидко виготовити. Їм потрібен певний час, щоб накопичити ці ракети для завдання масованих ударів», - додав він.

Водночас Юрій Ігнат нагадав, що майстерність наших Збройних сил покращується, адже останнього разу з 55 ракет вдалося знищити 44. Проте у нас немає засобів для знищення балістичних ракет, які летять зі стратосфери.

«В будь-якому випадку українська ППО готується до нового виклику й наші фахівці й надалі намагатимуться збивати все, що ворог застосує проти України та об’єктів на нашій території».
Автор: Олеся Данилова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх