Кременчукводоканал отримає 59,7 млн гривень від держави на розвиток господарства

20.11.2022, 07:09 Переглядів: 1 587

 Гроші надійдуть від держави як субвенція

КП «Кременчукводоканал» отримає з державного бюджету 59,7 млн гривень субвенції з державного бюджету на розвиток інфраструктури. 

Кременчуцька міська рада на сесії 18 листопада ухвалила рішення про участь КП у спільному проекті «Проект розвитку міської  інфраструктури – 2» та визначення одержувача коштів. 

Згідно з ним депутати підтримати участь «Кременчукводоканалу» у спільному з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекті «Проект розвитку міської інфраструктури – 2» з сумою залучених інвестицій. Визначена постановою Кабміну сума субвенції по спеціальному фонду встановлена на рівні 59,7 млн гривень.

У пояснювальній записці до документу вказано, що Кременчуцька міська рада раніше зверталась до Мінрегіону з проханням розглянути питання щодо виділення 60 млн гривень для придбання обладнання (автомобіля для безтраншейної санації інженерних комунікації; автономного джерела електроенергії очисних споруд водопроводу (ВОС) шляхом  придбання генераторів; автоцистерни для харчових рідин; засувок для заміни на водогонах технічної, питної води та на очисних спорудах водопроводу; екскаватора-навантажувача тощо. 

Відповідно, у Мінрегіоні погодили виділення коштів Кременчуцькій міській раді з подальшою передачею їх Кременчукводоканалу.

Зазначається, що перелік витрат на весь обсяг коштів, передбачений розпорядникам/одержувачам субвенції, подається на погодження Мінрегіону.

Раніше «Кременчуцький ТелеграфЪ» повідомляв, що у КП «Кременчукводоканал» жалілися на глобальну нестачу коштів: на підприємстві не можуть поновити застаріле обладнання та мережі, самотужки закупити хлор та активоване вугілля, каналізаційні люки, встановити лічильники на будинки й навіть виплатити зарплату працівникам. На ці потреби лише у 2022 році потрібно 308 млн гривень, у 2023 — 182,4 млн гривень, у 2025 році — 159,6 млн гривень. Втім, такі гроші навряд чи знайдуться і в бюджеті Кременчука.

Автор: Олеся Данилова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх