На війні загинув розробник комп'ютерних ігор S.T.A.L.K.E.R. і «Козаки 2» Володимир Єжов

27.12.2022, 18:00 Переглядів: 3 018

 

Чоловік народився на Полтавщині, у Лубнах

На російсько-українській війні 22 грудня загинув розробник відомої української гри S.T.A.L.K.E.R. Володимир Єжов. Про це у фейсбуці повідомив його брат В'ячеслав Єжов:

Горе ніколи не вдасться повною мірою осягнути, допоки воно не торкається особисто тебе чи твоїх близьких. Здається, що воно десь далеко, аж раптом воно приходить у твій дім, і світ змінюється безповоротно. Захищаючи Україну, загинув мій рідний брат, батько двох дітей, вірний друг із щирим серцем. Він говорив, що у боротьбі, яку зараз веде український народ, народжується щасливе майбутнє наших дітей. Сподіваюсь, ти потрапив у кращий світ, брате.

Починаючи з 24 лютого, Володимир Єжов захищав Київ як доброволець у складі роти «Української військової організації». Пізніше став командиром підрозділу аеророзвідки 23-го батальону спеціального призначення. Мав позивний «Вус». Чоловік загинув в боях біля Бахмуту.

Бахмут. Тримається. Надто важко писати про ціну. Риба (Олег Рибальченко) та Вус (Володимир Єжов) загинули в бою за Україну. Вони герої, вони воювали геройськи. Кращі бійці УВО, кращі командири. Чудові друзі, з якими доля познайомила мене в 14-му, – написав у фейсбуці командир підрозділу «УВО» Євген Чепелянський.

Я люблю цих людей. Вус і Риба. Вони загинули за волю України. Незносно важко. Царство Небесне, брати.

Володимир Єжов (справа) і Олег Рибальченко (зліва)
Володимир Єжов (справа) і Олег Рибальченко (зліва)

Володимир Єжов народився 1 серпня 1984 року у Лубнах Полтавської області. Закінчив НТУУ «КПІ» за спеціальністю «системи автоматизованого керування».

Був одним з найвідоміших українських кіберспортсменів – грав у StarCraft під ніком Fresh. З 2003 по 2007 роки працював в компанії GSC Game World, що була розробником відомих ігор «Козаки» і S.T.A.L.K.E.R. Єжов був задіяний як геймдизайнер в розробці гри «Козаки 2», а також як один зі створювачів гри «S.T.A.L.K.E.R. Чисте небо». Обличчя Володимира Єжова використали для створення персонажа гри Локі – лідера розвідувального загону «Воля» у всесвіті S.T.A.L.K.E.R.

Крім того, він приклав свою руку до створення таких ігор, як World of Battles: Morningstar, Call of Cthulhu і Sherlock Holmes: Devil's Daughter.

З українським військовим попрощалися у Володимирському соборі Києва. У 38-річного Володимира залишилися дружина та двоє неповнолітніх синів.
Автор: Катерина Турубара Джерело фото: Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх