Скумбрія, запечена у фользі, з лимоном: класичний рецепт від ДДС

18.05.2023, 08:30 Переглядів: 3 883

 

Скумбрія, запечена в духовці, готується легко. Виходить смачною, і головне – використання фольги під час запікання спрощує процес приготування. Така риба дуже поживна й корисна, тому що вона запікається у власному соку

Складові:

  • скумбрія – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • олія – 1 ст. л;
  • сіль, перець чорний мелений – до свого смаку.

Приготування:

Відріжте гострим ножем голови. Випатрайте рибу, ретельно промийте під проточною водою, просушіть паперовим рушником.

Лимон наріжте тонкими кружальцями. Цибулю почистьте і наріжте кільцями.

Візьміть лист фольги за розміром риби, викладіть на неї підготовлену скумбрію, посоліть, поперчіть всередині та зовні, збризніть олією.

Зробіть кілька поперечних надрізів з одного боку. Вкладіть у надрізи кружальця лимонів, розподіліть навколо риби цибулю, посоліть. Загорніть скумбрію з усіх боків у фольгу. Покладіть запікатися до заздалегідь розігрітої до 200° духовки на 30 хвилин.

Поради

  • Скумбрію бажано брати свіжу, не морожену.
  • Риба добре поєднується з овочами.
Автор: Мирослава Українська
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх