Желатин — для міцних і здорових суглобів

29.07.2023, 09:02 Переглядів: 1 917

 

Желатин в достатку містить лізин: речовину, яка зміцнює скелет і корисна для кісток. А колаген у складі желатину знімає біль у суглобах і робить їх рухливішими. Особливо корисний желатин для літніх людей, адже з віком колагену в організмі стає все менше

Желатин вкрай багатий на колаген — речовину, корисну для здоров’я і молодості шкіри. Також цей продукт корисний для травлення: нормалізує роботу слизової оболонки шлунка, стимулює вироблення шлункового соку і допомагає їжі просуватися по стравоходу.

У складі желатину налічується 18 амінокислот. Вони нормалізують рівень глюкози в крові і корисні для міцного сну, покращують роботу серцевих м’язів, прискорюють обмін речовин. Ваші нігті і волосся також будуть вдячні за регулярне вживання желейних страв.

Розчиніть 2 чайні ложки порошку в склянці теплої води і залиште на 15 хвилин. Потім випийте цю в’язку рідину.

Де є натуральний колаген

Колаген — це білок. 30-40% від усього білка в організмі припадає саме на нього. Колаген підтримує молодість шкіри, але його присутність відзначається також у нігтях, волоссі, суглобах і тканинах кишківника. Всього існує 16 типів колагену. Найпоширенішими (90%) є лише 3 типи. Колаген I і II типу знаходиться в кістках, шкірі, сухожиллях і зв’язках; колаген III типу — в суглобах.

Організм людини здатний виробляти необхідну кількість колагену самостійно. Однак після 25 років його природне виробництво починає знижуватися. Саме в цей період можна спостерігати появу перших зморшок, а ще трохи пізніше може початися артрит. Тепер подивімося, що треба їсти, щоб цьому запобігти.

6 продуктів, багатих на колаген, які змусять вашу шкіру сяяти

  • Кістковий бульйон
  • Желатин
  • Яйця
  • Лосось
  • Зелені листові овочі, авокадо
  • Цитрусові.
Автор: Мирослава Українська
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх