Ягоди обліпихи містять практично всі відомі вітаміни — A, B, C, H, E, PP, K. Також у них багато аскорбінової кислоти, тому такий чай дуже корисний при застуді. Кашку з ягід обліпихи їдять при болю в горлі та ранах у роті, а також мажуть нею рани на шкірі.
Рибофлавін і тіамін у складі обліпихи уповільнюють процеси старіння шкіри й організму. Також ці мікроелементи знижують рівень стресу, знімають нервову напругу і допомагають заснути, тому обліпиховий чай добре пити на ніч.
Дуже корисна обліпиха при вагітності й в період менопаузи, оскільки задовольняє потребу жінки у вітамінах.
Обліпиха дуже корисна для серця: дубильні речовини в її складі зупиняють кровотечу, а вітамін K покращує згортання крові.
Антиоксиданти в її складі роблять судини міцнішими та гнучкішими. Гіпертонікам цю ягоду рекомендується їсти регулярно, оскільки вона знижує тиск у довгостроковій перспективі.
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.