У Кременчуці у Регіональному центрі професійно-технічної освіти № 1 працює кулінарний хаб, яких всього кілька на території України. Ольга Мерхель, майстер виробничого навчання Регіонального центру, провела для преси екскурсію хабом.
У закладі освіти ще у 2020 році створили навчально-практичний центр, щоб діти могли займатися на новому обладнанні. А з травня 2023 року там запрацював кулінарний хаб, де серед іншого навчатимуть кухарів їдалень закладів освіти у рамках реформи шкільного харчування.
На базі навчально-практичного центру проходять майстер-класи, заняття з підвищення кваліфікації для майстрів виробничого навчання таких напрямків як кухар, офіціант, майстер ресторанного обслуговування. Також функціонує перша кулінарна школа для дітей від 6 до 14 років.
Ольга Мерхель каже, що професія «Кухар» у Регіональному центрі професійно-технічної освіти № 1 має попит. У травні нові групи на наступний навчальний рік уже були укомплектовані, у кожній групі (кухар-офіціант, кухар-кондитер, майстер ресторанного обслуговування) навчається по 30 дітей.
Зараз для навчально-практичного центру закуповують сучасне обладнання, на це Полтавська ОВА виділила 38 тисяч євро. Дещо вже з’явилося: електроплити, французьке харчове обладнання Robot Coupe, пароконвектомат на сенсорному управлінні.
У такому пароконвектоматі можна приготувати їжу на 300 дітей.
Також нам показали навчальну лабораторію у стилі кафе, де студенти можуть відпрацювати свої вміння під час виробничої практики. Тут є R-Keeper, кавомашина, барна стійка, холодильне устаткування.
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.