Насіння кунжуту здебільшого складається з корисних для організму мононенасичених жирів, які знижують рівень поганого холестерину
Смажений кунжут багатий на протеїн, а також із нього краще засвоюється білок. Магній у складі сезаму корисний для серця.
Кунжут багатий на антиоксиданти, які знижують артеріальний тиск. Тому ложка сезаму буде корисна при нападі гіпертонії.
Лушпиння кунжуту корисне для міцних кісток. Сезам нормалізує рівень глюкози в крові.
У 3 столових ложках насіння міститься майже 20% добової норми вітаміну В1, який корисний для судин і нервової системи.
В кунжуті дуже багато міді — лише 2 ложки поповнять добову норму. Мідь потрібна для утворення гемоглобіну в крові.
У насінні кунжуту міститься сезамін — з'єднання, яке має протизапальні та антиоксидантні властивості. Воно вкрай корисне для здоров’я суглобів. Фітоестрогени в кунжуті корисні для жінок, особливо під час менопаузи.
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.