Чому варто їсти ложку кунжуту кожен день

5.08.2023, 12:02 Переглядів: 1 081

 

Насіння кунжуту здебільшого складається з корисних для організму мононенасичених жирів, які знижують рівень поганого холестерину

Смажений кунжут багатий на протеїн, а також із нього краще засвоюється білок. Магній у складі сезаму корисний для серця.

Кунжут багатий на антиоксиданти, які знижують артеріальний тиск. Тому ложка сезаму буде корисна при нападі гіпертонії.

Лушпиння кунжуту корисне для міцних кісток. Сезам нормалізує рівень глюкози в крові.

У 3 столових ложках насіння міститься майже 20% добової норми вітаміну В1, який корисний для судин і нервової системи.

В кунжуті дуже багато міді — лише 2 ложки поповнять добову норму. Мідь потрібна для утворення гемоглобіну в крові.

У насінні кунжуту міститься сезамін — з'єднання, яке має протизапальні та антиоксидантні властивості. Воно вкрай корисне для здоров’я суглобів. Фітоестрогени в кунжуті корисні для жінок, особливо під час менопаузи.

Автор: Мирослава Українська
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх