Хто б міг подумати: фрукти та овочі, які потрібно їсти зі шкіркою
8.09.2023, 11:11
Переглядів: 1 243
Багато людей звикли чистити шкірку з овочів та фруктів, навіть якщо це не завжди необхідно
Проте, деякі плоди та овочі містять багато корисних речовин саме у своїй шкірці. Ось перелік зразків, які варто споживати разом із шкіркою:
- Персики: Шкірка персика містить хлорогенову кислоту, антиоксидант, який сприяє зниженню накопичення жиру та ризику розвитку діабету.
- Огірки: Вони містять багато клітковини, калію, бета-каротину та інших корисних речовин. Шкірка огірка покращує зір, сприяє зміцненню кісток та зменшує схильність до запорів.
- Сливи: Їхня шкірка містить клітковину та вітамін С, що сприяє нормалізації роботи кишечника та підтримує здоров'я серця.
- Баклажани: У шкірці баклажанів знаходяться клітковина, флавоноїди та магній, які покращують роботу організму та знижують ризик запальних процесів.
- Яблука: Шкірка яблука містить нерозчинну клітковину, вітамін С, вітамін А та кверцетин — флавоноїд із сильною антиоксидантною дією, який допомагає захистити серце та боротися з алергією. Дослідники з'ясували, що достатньо з'їдати лише одне яблуко середнього розміру на день, щоб нормалізувати рівень цукру в крові.
- Ківі: Шкірка ківі містить вітамін С, калій та клітковину, корисні для шлунково-кишкового тракту та підтримки серця.
- Манго: Фрукт можна споживати разом із шкіркою, оскільки вона містить вітаміни та мінерали. Проте слід бути обережними через наявність токсину урушіолу, який може викликати дерматити та отруєння.
Важливо дотримуватися рекомендацій та не перевищувати розумні межі споживання, щоб уникнути негативних наслідків.
Автор: Анастасія ДЖАБЕР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.