Капуста — один із найпоширеніших овочів на наших городах. Але не всі знають, як правильно визначити, коли вона дозріла і готова до збору. Якщо зрізати качани занадто рано або занадто пізно, то якість овочів може постраждати. Тому важливо дотримуватися певних правил і термінів збирання врожаю
Перед тим як зрізати капусту, слід враховувати її сорт і час вегетації. Ранньостиглу і середньостиглу капусту зазвичай збирають у липні-серпні. Середньопізню та пізню капусту можна збирати у вересні-листопаді. Середньопізні сорти дозрівають за 110-135 днів після сходження, а пізні — за 140-160 днів. Головне — не прогавити момент, коли температура повітря опускається нижче -5 градусів, бо тоді качани можуть постраждати від заморозків.
Якщо ви спостерігаєте ці ознаки, то можете починати збирати капусту. Але не забудьте про правильний спосіб зрізання качана.
Щоб не пошкодити качани, слід дотримуватися таких правил при збиранні врожаю:
Червонокачанна капуста відрізняється від білокачанної не лише кольором листя, а й часом дозрівання і способом збору. Тому ви можете орієнтуватися на ті ж рекомендації, що і для білокачанної.
Цвітну капусту пізніх сортів можна збирати до середини вересня. Якщо головки овоча мають діаметр 11-15 см, вагу 0,5-1 кг, пружні й щільні, то можете сміливо починати збирання. Зрізати цвітну капусту треба на 2 см нижче останнього листа. Враховуйте, що якщо цей сорт перезріє, то головки почнуть темніти й розвалюватися — в їжу вживати таку капусту вже не можна.
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.