Олександрійське тісто для пасок: найсмачніший рецепт від наших читачів

1.05.2024, 12:31 Переглядів: 3 463

 

З цим тістом паски виходять пишними, ніжними й солодкими, як булочки

Олександрійське тісто замішується з вечора, а самі паски починають випікати вранці. У рецепті багато цукру, через що паски виходять солодкими, як булочки. Якщо ж кількість цукру все ж таки вас бентежить, його можна зменшити наполовину. Такі паски смачно їсти навіть без глазурі.
Щоб тісто точно вийшло вдалим, беріть свіжі дріжджі тільки з магазину.
ІНГРЕДІЄНТИ НА 20 ПАСОК:
  • борошно — 2,5 кг;
  • свіжі дріжджі — 150 г;
  • молоко — 1 л;
  • цукор — 1 кг;
  • вершкове масло — 500 г;
  • яйця — 10 шт.;
  • яєчні жовтки — 3 шт.;
  • родзинки — 200 г;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • ванільний цукор — 3 пакетики;
  • коньяк — 2 ст. л.
Яйця і яєчні жовтки змішати з цукром. Додати до суміші розм’якшене до кімнатної температури вершкове масло і дріжджі, розчинені в теплому молоці.
Залишити суміш в теплому місці (наприклад, біля батареї) на 8-12 годин.
Родзинки замочити в окропі на 15 хвилин і обваляти в борошні. В опару вмішати борошно, ванільний цукор і сіль.
Влити пару ложок коньяку і вмішати родзинки.
Замісити м’яке і в’язке тісто. Щоб воно менше липло до рук, їх можна змастити соняшниковою олією.
Залишити Олександрійське тісто для пасок на 1-1,5 години підійматися. Воно має збільшитися в розмірі вдвічі.
Форми для паски наповнити тістом наполовину. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати паски 30-50 хвилин (залежно від розміру).
Готові паски за бажанням покрити глазур’ю і прикрасити.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 45 від 7 листопада 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх