Веслувальний клуб «Гірник» із Горішніх Плавнів виборов 27 медалей на Кубку України

13.05.2024, 11:32 Переглядів: 537 Новини компаній

 

Загалом на рахунку веслувальників 11 золотих, сім срібних та сім бронзових медалей

Спортсмени веслувального клубу «Гірник» та вихованці дитячо-юнацької спортивної школи № 3 Горішніх Плавнів вибороли 25 медалей на Кубку України з веслування на байдарках і каное. 17 призових місць посіли спортсмени ВК «Гірник», вісім — вихованці ДЮСШ № 3. Загалом на рахунку наших веслувальників 11 золотих, сім срібних та сім бронзових медалей.

Кубок України з веслування на байдарках і каное проходив з 20 до 25 квітня в Умані. Горішні Плавні представляли веслувальники клубу «Гірник» та ДЮСШ № 3. Разом зі спортсменами на турнір їздили тренери Микола Мацапура, Олег Підклада, Дмитро Пазухін. Це були відбіркові змагання для дорослих спортсменів за право представляти нашу країну на чемпіонаті Європи та етапі Кубку світу. Загалом у змаганнях взяли участь 405 найсильніших веслувальників із 20 областей України. У минулому році Умань, яка вперше приймала турнір такого рівня, наприкінці квітня пережила російський ракетний удар.

У командному заліку збірна Полтавщини посіла тоді друге місце — насамперед завдяки спортсменам із Горішніх Плавнів, а срібна призерка Олімпійських ігор у Токіо веслувальниця ВК «Гірник» Людмила Лузан на знак скорботи відмовилася від участі у заключних змаганнях. На цьогорічних змаганнях вона виборола три золоті медалі — на дистанціях 200 м і 500 м у каное-одиночці та двійці.

П’ятиразовою медалісткою стала Людмила Кукліновська. На її рахунку два «золота» на дистанціях 200 та 500 м у байдарці-одиночці та двійці, ще два — в байдарці-четвірці та двійці на дистанції 200 м і одне «срібло» — на дистанції 500 м у байдарці-одиночці. Причому на дистанції 500 м в одиночці вона програла перше місце своїй давній партнерці Марії Повх із Луцька.

Це моя минулорічна напарниця, з якою ми довго працювали в байдарці-двійці, та зараз я програла їй буквально секунду. Але мені не сумно від цього, бо Марія давно вже лідер на цій дистанції. Втім, вважаю, що я добре виступила, — зазначила Людмила Кукліновська. 

Також спортсменка наголошує, що «спеціально акцент на підготовці у байдарці-одиночці саме на цій дистанції не робили», тренувалися більше у двійці з Ганною Павловою з Хмельницької області. Разом вони вирушають на збір із підготовки до міжнародних змагань в Угорщині, де намагатимуться здобути ліцензію на Олімпійські ігри в Парижі.

Микола Мацапура зауважив з приводу вітряної погоди, що через хвилі Павло Алтухов на дистанції 500 м у каное-двійці програв на фотофініші своїм суперникам.

Його човен прийшов другим, а так міг би і в каное-двійці змагатися на чемпіонаті Європи, — зазначив тренер.

Олег Кухарик разом із Ігорем Труновим у байдарці-двійці та байдарці-четвірці на дистанції 500 м вибороли дві золоті медалі. Тарас Міщук посів друге місце у каное-одиночці на дистанції 200 м. Дмитро Янчук переміг у каное-одиночці на дистанції 5000 м та на дистанції 1000 м посів третє місце. Також Тарас Міщук і Дмитро Янчук у каное-двійці на дистанції 1000 м здобули друге місце, а на дистанції 200 м — третє. Павло Алтухов виборов золоту медаль у каное-одиночці на дистанції 1000 м і срібну медаль на дистанції 500 м у каное-двійці. Завдяки перемозі у каное-одиночці він їде на чемпіонат Європи.

Вихованці ДЮСШ № 3 Горішніх Плавнів на Кубку України вибороли вісім медалей. Другі місця здобули Денис Яровенко у байдарці-одиночці на дистанції 200 м, Олександр Онищенко у байдарці-двійці на дистанції 1000 м та Тетяна Смиловенко у каное-двійці на 500 м. Треті місця посіли Олена Григор’єва у байдарці-одиночці на 5000 м та у байдарці-двійці на 1000 м, Олександр Онищенко у байдарці-четвірці на 1000 м, Ігор Новак у каное-двійці на 1000 м та Еліна Скляр у байдарці-четвірці на 500 м.

Олена Григор’єва, за словами Миколи Мацапури, могла виграти, «але розбила кермо, і в човні було багато води, тому вона не зуміла закінчити цю гонку з кращим результатом».

Також тренери розраховували, що призове місце займуть Денис Яровенко та Назар Павленко в байдарці-двійці.

Але хлопці прийшли п’ятими, хоча певний проміжок дистанції йшли другими-третіми, проте трохи не вистачило, є над чим працювати, — зазначив Олег Підклада.

У байдарці-четвірці в заїзді на 500 м, в екіпажі якої була вихованка ДЮСШ № 3 Еліна Скляр, вказав наставник, дівчата прийшли третіми, «що прикро, бо човни фінішували практично одночасно — все вирішували долі секунди».

У минулому році дівчатам разом з Еліною Скляр не вистачило буквально однієї секунди до виконання нормативу майстра спорту, — зауважив Олег Підклада.

Погода під час проведення змагань, за словами наставників, узагалі не радувала: йшов дощ. Але завдяки тренерам, які привезли із собою намет, спортсменам було куди сховатися, щоб підготуватися до виступів, розігріти м’язи. Після того, як через сильний вітер чимало човнів перевернулися, деякі змагання довелося перенести.

По завершенні тренери провели аналіз виступів, аби внести певні корективи перед участю в чемпіонаті України. Його планується провести в Умані наприкінці травня. На цих змаганнях відбудеться відбір на чемпіонати Європи та світу серед спортсменів віком до 23 років. 


Джерело «Хроніки тижня»

Автор: Яна Гудзь
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх