Чи загрожує Україні тотальний блекаут — відповідь експерта Закревського

17.05.2024, 15:15 Переглядів: 1 149

 

Українців закликають не користуватися електроприладами у пікові години навантаження 

В Україні достатньо базової генерації для підтримки нормального стану електромереж. Тож масового блекауту бути не може. Про це розповів енергетичний експерт та голова правління асоціації «Нафта та газ України» Андрій Закревський в інтерв’ю Уніан

— Блекаути по всій країні не можуть бути взагалі. В нас достатньо базової генерації для того, щоб, крім пікових годин споживання, підтримувати нормальний стан електромереж. Наша атомна енергетика дає достатню кількість електроенергії, — стверджує експерт.

Також Закревський відмітив, що в Україні добре працюють сонячні електростанції. Наприклад, Львівська та Чернівецька області вдень повністю забезпечують себе сонячною енергією. 

— У нас немає проблем з нічним та денним періодом споживання. Вдень — завдяки альтернативним джерелам енергії, а вночі — завдяки атомній енергії. У нас проблеми тільки з піковими навантаженнями на енергомережу.

Тому Андрій Закревський наголосив, що українцям варто припинити вранці та ввечері користуватися електроприладами. Тоді відключення світла в Україні припиняться.

Нагадаємо, сьогодні, 17 травня, графіки відключень діятимуть із 19.00 до 24.00. В Полтаваобленерго раніше оприлюднили актуальний графік відключень, а також перелік адрес і черг, за яким вимикатимуть електроенергію. Зрозуміти, яка у вас черга, або відслідкувати графік відключення можна ТУТ.

Також днями радник Прем'єр-міністра України, член наглядової ради НЕК «Укренерго» Юрій Бойко заявив, що нинішні відключення світла можуть тривати до серпня-вересня.

Автор: Яна Гудзь
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх