У Кременчуцькій гімназії №21 відкрили стенд загиблим військовослужбовцям

24.05.2024, 15:10 Переглядів: 1 351

Встановити стенд допомогли випускники закладу

24 травня у приміщенні гімназії № 21 у Кременчуці відкрили стелу шістьом загиблим військовослужбовцям, які раніше тут навчались. Це Євгеній Кондрашов, Олександр Яуров, Юрій Агеєв, Вадим Кришталь, Андрій Резван та Микола Жидков.

За словами директора гімназії № 21 Олександра Деньги, встановити стенд допомогли випускники закладу.

Мати Євгена Кондрашова Ольга Кондрашова розповідає, що її син захищає України з 2014 року. 

 

— У нього було 25 людей, за яких він теж мав відповідати. І у найбільш таку хвилину, коли він міг відпочивати, він кинувся спасати, спасати їх. Він був таким з дитинства. Для мене це, як серце відрізане навпіл — одна половинка залишилась на кладовищі, а з іншою я живу, — каже Ольга. 

Євгеній був старшим лейтенантом, начальником зв‘язку — командиром взводу. Загинув під час виконання бойового завдання у Харкові 24 березня 2022 року. У Євгена Кондрашова залишились дружина та батьки. 

Дитячий тренер спортсмена з футбольного клубу «Кремінь» Олександр Назаренко зазначив, що цьогоріч у Кременчуці відбудеться турнір, присвячений Миколі Жидкову, який вихованцем ФК. Його влаштовують вдруге і планують продовжувати це надалі, розповів тренер.

Загиблого на війні вихованця «Кременя» Миколу Жидкова нагородили орденом «За мужність»

Батько загиблого Юрій Жидков каже, що про повернення до України його син почав говорити ще на початку повномасштабного вторгнення РФ. Спортсмен з 2020 до 2022 рік грав за польський футбольний клуб «Wegrzcanka Węgrzce Wielkie» з 7 ліги Польщі.

 

— Був призначений у підрозділ розвідки. Але там він відчував, що робить для перемоги недостатньо, тому почав шукати можливості для того, щоб перевестись у підрозділі у найважчі місця. Перевівся до роти, яка безпосередньо була на першій лінії, — говорить Юрій Жидков. 

Спортсмен у 2019 році закінчив кременчуцький ліцей-інтернат № 21 «Старт» та футбольний клуб «Кремінь», під керівництвом тренера Олександра Назаренка. Микола Жидков загинув влітку 2023 року на російсько-українській війні від уламкових поранень протитанкової керованої ракети. Був кулеметником. 

 

Олександр Яуров з початку повномасштабної війни служив у батальйоні «Азов». 25 жовтня 2022 року потрапив під мінометний обстріл в районі Майорська Донецької області.

Юрій Агеєв загинув у грудні 2022 року від уламкових поранень під час обстрілу в районі села Кліщіївка Донецької області. На захисті держави був з 2014 року на посаді десантника. З початку повномасштабного вторгнення Юрія мобілізували 5 травня. Оскільки він був підготовлений, то потрапив до президентської бригади командиром відділення, де навчав хлопців та добре воював.

Вадим Кришталь загинув у січні 2023 року в районі селища Михайлівка Донецької області під час оборони України. Чоловік був обслуговуючим мінометного взводу мінометної батареї, десантно-штурмового батальйону.

«Якщо не я, то хто?» — чотирьом родинам кременчужан, полеглих у боях за Україну, вручили їх посмертні нагороди

Андрій Резван був бойовим медиком — загинув військовий у лютому 2023 року на Донеччині в районі села Олександрівка, Мар’їнського району, коли витягував пораненого побратима. В Андрія залишилися батьки, дружина та дві доньки. Військового відзначили нагородою посмертно.

Автор: Телеграф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх