Кременчуцьке ВПУ №7 стало учасником швейцарсько-українського проєкту DECIDE

29.05.2024, 10:05 Переглядів: 545

 

 Окрім методичної підтримки та партнерства з бізнесом, заклад зможе також отримати грант на створення профорієнтаційної майстерні

Кременчуцьке Вище професійне училище № 7 стало учасником Швейцарсько-українського проєкту DECIDE у напрямі «ПРОФТЕХ». Про це «Кременчуцький Телеграф» дізнався із фейсбук-сторінки закладу освіти, а також із сайту проєкту DECIDE.

У ВПУ № 7 зазначають, що така співпраця допоможе їм із розробкою стратегії інституційного розвитку, участю викладачів та майстрів у програмах професійного розвитку, а також сприятиме поліпшенню партнерства з бізнесом. Крім цього, заклад зможе отримати від DECIDE грант у розмірі 3,6 млн грн на створення профорієнтаційної майстерні.

 

— Радіємо, що до участі у напрямі відібрано й нашу громаду. Так, Кременчуцька громада отримає від DECIDE грант та експертну допомогу в організації профорієнтаційних заходів, представники нашої громади зможуть долучитися до професійних програм з підготовки кар’єрних радників. Крім цього, дві школи громади долучаться до пілотування матеріалів з профорієнтації Цюрихського педагогічного університету (Швейцарія), а також організують екскурсії на підприємства, профорієнтаційні заходи для дітей, — пишуть у ВПУ № 7.

Мета «DECIDE: ПРОФТЕХ» — об’єднати зусилля визначених обласних державних адміністрацій, обраних територіальних громад та закладів професійно-технічної освіти, шкіл та бізнесу, щоб побудувати систему профорієнтації та підвищити престижність професійної освіти серед молоді.

Загалом учасниками проєкту стали 10 закладів профтехосвіти із 6 регіонів України. З Полтавщини, окрім ВПУ № 7 обрали також і Решетилівський професійний аграрний ліцей імені І. Г. Боровенського.

Нагадаємо, Вище професійне училище № 7 отримає кошти на оновлення навчальних майстерень у рамках проєкту #100майстерень

У грудні минулого року директор ВПУ № 7 Микола Несен розповів «Кременчуцькому Телеграфу» про те, що два роки тому Вище професійне училище № 7 відібрали на конкурсі навчальних закладів професійної освіти України щодо вдосконалення інфраструктури та навчального процесу. У конкурсі брали участь ПТУ з кожної області України, але відібрали лише 21 навчальний заклад з 7 областей. В рамках цього проєкту ВПУ №7 має отримати 17 сучасних верстатів.

Автор: Яна Гудзь
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх