Як назавжди прогнати кротів із городу - цікавий метод

10.06.2024, 07:01 Переглядів: 438

 

Із проблемою кротів стикається ледь не кожен садівник та городник. Є доволі ефективний спосіб назавжди відлякати кротів з ділянки

Допоможе проста бляшанка на 0,5 л. Якщо ділянка велика, варто взяти кілька бляшанок, щоб зробити ефективні відлякувачі.

Потрібно на кожній бляшанці маркером намалювати літеру "П" так, щоб одна з її "ніжок" була трішки коротшою за іншу. Від країв банки слід залишити відступ хоча б у 3-4 см. Гострим ножем слід розрізати ємність вздовж намальованої літери.

Далі вирізані смужки потрібно загнути та злегка вигнути. Має утворитися ефект пропелера, який обертається. Потім слід просвердлити у центрі банки отвір діаметром 4-6 мм. Для цього можна використати цвях.

Потім візьміть дріт завдовжки 40-60 см. Може також підійти спиця від поламаної парасольки чи старий електрод. Відступіть від краю 1-2 см, щільно закрутіть шматочок дроту навколо штиря, а потім зафіксуйте за допомогою пасатижів.

Цей штир потрібно вставити у землю на глибину до 20 см, зверху надягнути банку. Бляшанка крутитиметься на вітрі, стикатиметься з металевим штирем і передаватиме вібрації вглиб землі. Якщо розмістити на ділянці кілька таких відлякувачів, можна назавжди захиститися від кротів. Адже вони не витримують шуму й покинуть ваш город.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх