Готуємо з газетою «Для дому і сім'ї»: окрошка з креветками
9.06.2024, 08:01
Переглядів: 998
У спеку що може бути краще за холодну окрошку. Смачна та корисна для шлунка, проста та швидка у приготуванні
Складові:
Свіжі огірки — 2 шт.
Картопля — 2 шт.
Яйця — 2 шт.
Зелена цибуля — 40 г.
Креветки в/м — 150 г.
Кефір — 200 мл.
Мінеральна вода — 200 мл.
Сіль за смаком
Солодка гірчиця — 1 ст. л.
Суміш перців — за смаком
- Відварюємо яйця та картоплю. Чистимо і нарізаємо кубиками картоплю та білки яєць. Складаємо все у велику миску або каструльку.
- Нарізаємо огірки та цибулю (дрібно) і додаємо все в ємність. Суміш солимо і перчимо до смаку.
- Вливаємо кефір. Додаємо мінеральну воду.
- Жовтки розтираємо з гірчицею і розкладаємо в тарілки. Креветки варено-морожені заливаємо окропом солоним на 5 хвилин. Після цього їх потрібно очистити і розкласти в тарілки.
- Заливаємо все готовою окрошкою, розмішуємо й одразу можна подавати.
- Дуже смачна та швидка страва, а головне корисна!
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.