Міноборони: майже кожен п'ятий кандидат, який звертається до центрів рекрутингу ЗСУ – жінка

6.06.2024, 08:33 Переглядів: 692

 

Близько 1,5 тисячі жінок зараз оформлюють документи для вступу на військову службу, а 150 вже стали військовослужбовицями

Майже кожен п'ятий кандидат, який звертається до центру рекрутингу української армії й з яким далі працюють – це жінка. Водночас питомий відсоток жінок у ЗСУ наразі менший, ніж 5%.

Про це повідомив УНН уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

- На кінець минулого тижня – це було 6 600 звернень (до центрів рекрутингу української армії - ред.) Це фактично за кілька місяців, тому що ми активно почали останні два місяці розвивати мережу. З цих 6 600 звернень приблизно півтори тисячі зараз в роботі, тобто це людям або підбираються вакансії, або вони контактують з військовими частинами тощо. Близько 150 вже оформлені, тобто вони вже військовослужбовці, частина ще в навчальних центрах, а частина у своїх військових частинах, - розповів Олексій Бежевець.

За порушення правил військового обліку жінок теж штрафуватимуть — Кременчуцький РТЦК

На запитання як активно звертаються до центрів рекрутингу жінки, він відповів, що від загальної маси звернень понад 10% йде від жінок.

Жінок-медиків не братимуть на роботу без військового квитка та обліку у ТЦК

- А з тих хто звернувся і далі продовжують комунікації, тобто далі рухаються по цьому треку – це 17%. Тобто майже кожен п’ятий кандидат, з яким далі працюють, – це жінка. Це показує потенціал. Тому що насправді в армії зараз питомий відсоток жінок менший ніж 5%, а тут ми бачимо, що майже 20% в процесі оформлення, - сказав уповноважений представник МО України з питань рекрутингу.

Нагадаємо, станом на 3 травня понад 190 тисяч українських військовозобов’язаних жінок вже оновили свої персональні дані. Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх