Обмежено придатні зможуть отримати електронне направлення на ВЛК у застосунку «Резерв+»

10.06.2024, 09:14 Переглядів: 2 024 Коментарів: 1

 

Ступінь придатності до військової служби таким військовозобов’язаним встановить військово-лікарська комісія після повторного медогляду

Завдяки новій функції у застосунку «Резерв+» територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) можуть бути розвантажені, а військовозобов’язаним не доведеться стояти у черзі. У Міноборони повідомили, що розглядають можливість впровадження функції отримання електронного направлення на проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) тим, хто наразі має статус «обмежено придатний».

«Обмежено придатних» військовозобов’язаних не буде — такі чоловіки повторно проходитимуть ВЛК

Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

- Хочу привідкрити завісу, ми зараз працюємо і розглядаємо, щоб за направленням на ВЛК не потрібно було фізично йти до ТЦК та СП. Фактично за згодою людини, якщо вона хоче, ми можемо вивантажити це в «Резерв+», - розповіла вона.

Катерина Черногоренко також додала, що така функція має розвантажити ТЦК та зменшити черги, які виникли в останні дні через велику кількість військовозобов’язаних, що оновлюють свої облікові дані.

Які зміни внесли у проходження ВЛК та де можна оскаржити її рішення — Полтавський ОТЦК

Нагадаємо, з 18 червня у застосунку «Резерв+» має з'явитися QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про статус військовозобов'язаного, призовника або резервіста.

Раніше заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко повідомляла, що однією з важливих функцій застосунку «Резерв+» буде можливість онлайн-рекрутингу — проглянути доступні вакансії у Збройних силах України та подати заявку.

А Полтавський обласний ТЦК та СП нагадує, що громадяни України, які були визнані обмежено придатними до військової служби, підлягають повторному медичному огляду та закликає його пройти якнайшвидше.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

4 486
1
10 червня 2024 12:22

Також не планується запровадження електронних направлень на військово-лікарські комісії. Це не передбачено законом про мобілізацію.

 

"Ми не регламентували в законі про мобілізацію можливість направлення через електронний кабінет будь-яких повідомлень чи направлень на ВЛК. Тому з точки зору закону направляти на ВЛК через електронні засоби комунікації не можна", - додав Веніславський


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх