«Ми це робили не для Кредмашу», — працівники дитсадка №34 про передачу їх приміщення колективам, яких виселять із проданого ПК

10.06.2024, 16:03 Переглядів: 3 086

 

Після того, як палац культури «Кредмаш» викупив кременчуцький бізнес, постало питання, де ж займатимуться творчі колективи. На засіданні виконкому минулого тижня мер Малецький озвучив, що колективи переведуть до інших освітніх закладів міста. Потрапив до цього переліку і дитячий садок № 34

Усі творчі колективи, які займалися у палаці культури «Кредмаш», будуть переводити до закладів освіти міста. Одним із таких мав стати й дитячий садок № 34, що знаходиться на вулиці Софіївській у Кременчуці.

Під час зборів, які відбулися 10 червня, педагоги закладу обурюються: вони власноруч займалися облаштуванням та благоустроєм території, а тепер їх разом з вихованцями хочуть перевести до іншого садка, а приміщення передати колективам із викупленого палацу культури.

 

— Навіщо колектив фарбував та білив павільйони, виносили відрами землю, засипали доріжки до хвіртки, яку зробили тиждень тому у паркані? Ми це робили для того, щоб наш садочок ожив, щоб тут знову лунали дитячі голоси. А не для колективу «Кредмаш», — зачитує звернення до міської влади вихователька садочка Людмила Лисенко.

Як стверджують педагоги, у них мали забрати приміщення трьох груп під колективи — представники уже приходили та дивилися на кабінети.

Проте керівниця садочка Ірина Мороз заявляє: поки не офіційно, але колективів «Кредмашу» у них не буде. Їм не підійшли приміщення.

 

— На скільки мені відомо на сьогодні, то орендувати приміщення колективи у нас не будуть. Але ця інформація поки офіційно не підтверджена. Вони подивилися групи — їм потрібні великі приміщення, окремі виходи. А в нас же групи для малих дітей, з меншою наповнюваністю. Тому ми їм і не підійшли.

За словами пані Ірини, скоріш за все, колективам виділять приміщення у центрі позашкільної освіти «Академія майбутнього», який знаходиться через перехрестя від їхнього садочка.

В укриття «Академії майбутнього» мали б ходити і вихованці 34-го садочка: працівники уже облаштували окремий вихід та зробили доріжку, щоб дітей було зручніше і швидше вести під час тривоги. Проте, як виявилося, за нормами не дозволено переводити дітей дошкільного віку через дві дороги на перехресті. Тому з 1 вересня і вихованців, і педагогів дитсадка планують перевести до садочку № 32, що знаходиться на вулиці Шевченка.

Що відомо про продаж палацу культури «Кредмаш»

Як стало відомо журналістам «Кременчуцького Телеграфа» із власних джерел, новим власником ПК став кременчуцький підприємець Ігор Гусін, який нині керує фірмою «Автохаус Кременчук», що працює на Молодіжному.

Про те, що палац культури тепер під власністю представників кременчуцького бізнесу, повідомив і міський голова Віталій Малецький на засіданні виконавчого комітету 6 червня. За його словами, у влади був «конструктивний діалог» з підприємцем щодо продовження роботи закладів, які працюють у палаці. 

— Ми з новим власником палацу культури домовились, що 2 колективи до 1 вересня поки що попрацюють у нього, поки ми не знайдемо їм інші майданчики, — розповів мер. 

За даними Опендатабот, директором палацу культури «Кредмаш» все ще вказана Тетяна Кухтик, а власником — ПрАТ «Кредмаш».

Як вказано у Clarity Ptoject, засновницею фірми «Автохаус Кременчук» є Наталія Гусіна. «Автохаус Кременчук» мав контракти з комунальними закладами Кременчука, зокрема з Міським садом на понад 150 тисяч гривень та «Кременчукводоканалом» на 100 тисяч гривень.

Автор: Яна Гудзь
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх