У повітрі в Кременчуці виявили перевищення шкідливих речовин

12.06.2024, 07:45 Переглядів: 2 631 Коментарів: 2

Найбільше у повітрі перевищувала концентрація формальдегіду

У повітрі Кременчука з  3 по 8 червня виявили перевищення гранично допустимих концентрацій формальдегіду, діоксид азоту та пилу. Про це повідомили на телеграм-каналі Полтавського обласного центру з гідрометеорології.

Зокрема, 4 та 7 червня концентрація пилу в повітрі була вищою у 1,1 раза, діоксид азоту — у 1,2 — 1,3 раза (3, 4, 6-8 червня). Найбільше у повітрі перевищувала концентрація формальдегіду — у 2,8 — 4,4 раза. 

За цей період проби атмосферного повітря відбирались на чотирьох стаціонарних постах, які розташовані на вул. Молодіжній, вул. Івана Приходька, неподалік зупинок «Кредмаш» та «Центральний ринок». Загалом проаналізовано 477 проб.

Нагадаємо, департамент екології та природних ресурсів Полтавської ОВА проаналізував стан довкілля в області за I квартал 2024 року. За їхніми даними, підприємства Кременчуцького району з початку року збільшили викиди забруднюючих речовин в атмосферу. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, зі збільшенням концентрації забруднювачів у повітрі  спостерігається і зростання захворювань у людей, зокрема хвороб органів дихання, кровообігу та алергій.

Автор: Вероніка Білодід Джерело фото: pixabay.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

1 233
12 червня 2024 10:55

Дякуйте ворогам Кременчука шМалєцкому та Шалупалову за те що новий НПЗ під вікнами вул.  Володимира Великого будуватимуть. Повітря на Молодіжному ще "чистіше" буде....

 


10 0
4 527
1
12 червня 2024 11:40

Цитата: evil
Повітря на Молодіжному ще "чистіше" буде..
ну ось дивиться, зараз, та ще до вторгнення, та ще до 14 року. Це повітря брудне було , бо промвузол випльовував його у наші легені через кзтв, уктатнафту , тец, та інші підприємства, і шо? Ви вважаєте шо зараз , якшо не будувати той нпз, всі оздоровляться на молодіжному!?, Та як воно було брудне, так і залишається, і нікому діла не було 50 років, не буде і тепер. Той новий нпз, то крапля лайна у бочці ще більшого лайна. Не рвіть серце. PS я проти будівництва, звичайно. Але нас травлять вже давно, всі мовчать, а тут сколихнуло?


6 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх