Які документи повинні пред'являти поліції та ТЦК чоловіки віком від 18 до 60 років — Міноборони

19.06.2024, 08:33 Переглядів: 911 Коментарів: 2

 

Електронний військово-обліковий документ є документом, рівноцінним паперовому

В Україні на вимогу військовослужбовців Територіального центру комплектування та соціальної підтримки чи поліціянтів громадяни чоловічої статі віком від 18 до 60 років мають пред’явити паперовий або електронний військово-обліковий документ.

Щоб поповнити частини, які тримають оборону на фронті, працівники ТЦК вимушені виходити на вулиці

Про це ТСН розповіла заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Чорногоренко.

— Станом на зараз є чинне законодавство, яке мають виконувати абсолютно всі центральні органи виконавчої влади, ТЦК та СП і всі уповноважені органи. Чинне законодавство нам каже про те, що електронний військово-обліковий документ є документом, рівноцінним з паперовим. Тобто людина на її вибір може пред’явити або електронний документ, або паперовий. Ми, Міністерство оборони, направили листи до наших колег, партнерів, до Міністерства внутрішніх справ, до Державної прикордонної служби, до ТЦК та СП про те, що жодних додаткових технічних засобів для сканування QR-коду в «Резерв+» не потрібно, — наголосила Катерина Чорногоренко.

Вона додала, що достатньо завантажити застосунок «Резерв+» — там з’явилася в новому оновленні функція «сканувати QR-код». Наводячи на цей QR-код рідер «Резерв+» можна зчитати цю інформацію.

— Тобто, ми зробили це свідомо для того, щоб непотрібно було дозакуповувати якесь обладнення, якесь додаткове програмне забезпечення і так далі… Для того, щоб можливо було зчитати QR-код, у наших колег мають бути технічні можливості на рівні стандартного класичного смартфона для можливості зчитання цього QR-коду… Після сканування уповноваженний орган бачить абсолютно всю інформацію в режимі реального часу про людину, і це є дуже зручним, — зазначила  Чорногоренко.

Кому можуть вручити повістку до закінчення строку оновлення облікових даних — Полтавський ОТЦК

Нагадаємо, згідно із новим законом про вдосконалення мобілізації (№ 3633-ІХ) військовозобов’язані повинні постійно мати при собі військово-облікові документи та пред’являти їх разом з документом, що посвідчує особу. А у співробітників ТЦК є право вимагати від чоловіків віком від 18 до 60 років показати свої військово-облікові документи.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

1 223
19 червня 2024 09:28

Все зроблено через сраку.

Стаття 22

6. У період проведення мобілізації (крім цільової) громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років зобов’язані мати при собі військово-обліковий документ та пред’являти його за вимогою уповноваженого представника територіального центру комплектування та соціальної підтримки або поліцейського.

Тут нічого не написано про електронний документ. Якшо немає бамажки згідно закону вас мають право пакувать. Коли в цей закон внесуть зміни що до електронного застосунку, тоді це буде законодавчо врегульовано.

Одні барани закони пишуть через сраку. Інша вівця трактує написане як заманеться та вводить в оману


7 0
4 486
1
19 червня 2024 12:34

Цитата: evil
через сраку.
а шо у клованів колись було по іншому?


2 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх