Чому у жителів Кременчука може відрізнятись час відключень: роз’яснення від «Полтаваобленерго»

Сьогодні, 08:02 Переглядів: 769

Такі ситуації у Кременчуці почастішали через те, що «є велике навантаження на електричні мережі»

Під час акції проти відключень електрики жителі Кременчука скаржились на несправедливий розподіл електроенергії. За словами мітингувальників, деколи у них відсутня електрика більше за ті години, що вказані у графіку, водночас у інших споживачів, які знаходяться на однаковій черзі — світло вмикають вчасно.

За словами директора Кременчуцької філії акціонерного товариства «Полтаваобленерго» Ігоря Петруся, це пов’язане з тим, що за погодинними графіками одразу можуть йти аварійні вимкнення.  

 

— Людина розуміє, що чому це у мене має бути 4 години вимкнення світла, а насправді електрики немає по 5-7 годин. Але ця перерва складається з погодинними відключеннями і аварійними. На відновлення потрібно 2-3 години, — заявив Ігор Петрусь.

Такі ситуації у Кременчуці почастішали через те, що «є велике навантаження на електричні мережі», додав керівник філії.

Нагадаємо, вранці 19 липня у Кременчуці відбулась акція проти довготривалих відключень світла. Учасники протесту вийшли на пішохідний перехід і перекрили рух проспектом Свободи та вулицею Переяславська.

За словами міського голови Кременчука Віталія Малецького, заклики про перекриття руху на магістралях — це «масований інформаційний вкид з боку РФ по всій Україні сьогодні». Про це він розповів на сесії міської ради 19 липня. 

Він також прокоментував листи жителів Кременчука, у яких йдеться про продаж електроенергії за кордон — «абсолютно ніхто не продає електроенергію в Польщу». 

Чи продає Україна електроенергію за кордон — пояснення від «Полтаваобленерго»

Поліція Полтавщини проводить роботу стосовно організаторів та «підбурювачів» протестів проти відключень світла в області. Про це повідомив керівник Головного управління Національної поліції Полтавщини Євген Рогачов під час брифінгу 18 липня.

Автор: Вероніка Білодід Відео: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх