Готуємо з газетою «Для дому і сім'ї» — мусака з фаршем
26.07.2024, 07:02
Переглядів: 658
Це традиційна для Балкан та Близького Сходу страва з баклажанів та м’яса. Смачно та дуже ситно
Інгредієнти:
Для соусу:
40 г вершкового масла
30 г борошна
500 мл молока
сіль та мускатний горіх — за смаком
200 г твердого сиру
2 яйця.
Для овочів та м’яса:
1 цибулина
300 г томатів
800 г баклажанів
оливкова олія — для смаження
800 г фаршу з баранини чи яловичини
180 г білого сухого вина
сіль та перець — за смаком
50 г твердого сиру.
- На сковороді розтопіть вершкове масло і підрум’яньте в ньому борошно. Паралельно трохи підігрійте молоко. Щоб соус вийшов без грудок, молоко та суміш олії та борошна мають бути приблизно однаковою температури.
- Молоко, постійно помішуючи, влийте до олії та борошна. Додайте сіль та мускатний горіх. Доведіть до кипіння, потім всипте тертий сир. Продовжуйте готувати, не забуваючи перемішувати, поки сир не розплавиться. Зніміть із вогню.
- Поки суміш остигає, в окремій мисці збийте яйця. Після цього потихеньку влийте їх у соус, ретельно перемішуючи.
- Цибулю наріжте півкільцями, з томатів зніміть шкірку і подрібніть кубиками. Баклажани наріжте тонкими довгастими скибочками та обсмажте на оливковій олії з двох сторін. Викладіть на паперові рушники, щоб увібралися надлишки жиру.
- Обсмажте цибулю та фарш. Всередині приготування влийте вино і готуйте, поки рідина не випарується. Після цього додайте помідори, сіль та перець і тушкуйте ще кілька хвилин.
- Зберіть мусаку: у форму для запікання шарами викладіть баклажани та фарш так, щоб зверху були баклажани. Залийте все соусом і посипте тертим сиром. Відправте в духовку, розігріту до 180 ° C, на 30-40 хвилин.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.